e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na Silvestra a Nový rok: 31. prosince a 1. ledna

publikováno: 30.12.2014, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Chlebíčky, šampaňské a hudba? Jde to i jinak? Přinášíme vám pár netradičních tipů na oslavy přelomu roku a také na sportovní akce, díky kterým si můžete hned první den nového roku protáhnout tělo. Fotka chomutovských skautů láká na silvestrovský výšlap k muzeu československého opevnění na Kočičáku.

Silvestrovský výšlap
Chomutovští skauti zvou opět po roce všechny, kteří chtějí trávit poslední den v roce v přírodě, na silvestrovský výšlap. Sraz je 31. prosince na kopci Kočičák u Chomutova v nadmořské výšce 530 metrů mezi 11,30 a 14,00 hodin. Přijďte si připít, popovídat se svými přáteli a známými do přírody a ještě si prohlédnout historické opevnění. Podrobnosti se dočtete v článku.

Silvestr na náměstí
Chcete oslavit Silvestra pod širým nebem? Vydejte se třeba do Mostu, kde je připraven na odpoledne program pro děti i dospělé. Začíná v 16,00 hodin a vystoupí Pangea - The Beatles Revival Band, The Clippers a Petr Kolář. Ohňostroj vypukne v 19,00 hodin.
Odpoledne program bude připraven také v Litvínově. Začíná v 17,00 hodin a nabídne představení s ohněm divadla Kvelb a poté ohňostroj. Podrobnosti o Krušnohorských Vánocích, respektive bohoslužbách na závěr roku najdete v tomto článku.
Společné oslavy příchodu nového roku chystají jako každoročně v Žatci. Program na náměstí Svobody začne v deset hodin večer a vyvrcholí půlnočním ohňostrojem. 

Silvestr v divadle
Poslední noc v roce můžete prožít v mosteckém divadle. Od 18,00 hodin můžete vidět derniéru představení Noc na Karlštejně a od osmi začíná silvestrovská zábava s kapelou Happy Band.

Country silvestr
Ve stylu country se bude slavit v Kadani, kde se v KZ Orfeu koná oslava závěru roku s kláštereckou kapelou Naplech. Začátek ve 20,00 hodin, cena 200 Kč.

Silvestr ve Voku
V klubu Voko v mosteckém Repre můžete slavit příchod nového roku s kapelou Penál. Za 300 Kč je připravena hudba, večeře, ohňostroj a dokonce i táborák!

Silvestr před operou
Velkolepou show můžete zažít před Semper Operou v Drážďanech, kde bude probíhat na přelomu roku oslava pod širým nebem. Dětská část oslav začíná v šest hodin večer, v osm bude ohňostroj. Zábava pro dospělé s koncerty a hudbou až do rána začne ve 20,30 hodin. Nejde o žádnou skromnou akci – vloni dorazilo na dvacet tisíc lidí. Vstupenka stojí 9 EUR, pro děti do 12 let zdarma, do areálu se nesmí s žádnou pyrotechnikou či alkoholem a sklem.

Novoroční výstup na Radobýl
Protáhnout si tělo po silvestrovském veselí můžete při novoroční vycházce na Radobýl u Litoměřic. Trasa vede ze sídliště Cihelna po žluté značce Vinařské naučné stezky a měřít jen necelé tři kilometry. Na úpatí kopbce bude možné si od 9,00 do 13,00 hodin zakoupit jubilní turistickou známku a výroční turistickou nálepku. Na vrcholu Radobýlu ve výšce 399 metrů se můžete občerstvit. Výšlap se koná již po padesáté.

Výstup na Stropník
Další příležitost k výletu nabízí turisti z Duchcova, kteří pořádají tradiční výstup na vrch Stropník. Hromadný odchod od Pomníku Nelsonské katastrofy v Oseku se uskuteční první lednový den v 10,15 hodin. Další informace o trasách a příjezdových autobusem se dozvíte v tomto článku

Novoroční vyjížďka
Do pedálů mohou šlápnout na Nový rok také cyklisté, pro které Cyklo Point Most Hobby Team připravil pohodovou novoroční vyjížďku okolím Mostu, určenou i pro rekreační cyklisty. Sraz je u prodejny Cyklo Point Most (Velebudická) ve 13,15 hodin nebo ve 13,30 hodin od kašny na 1. náměstí.

Novoroční ohňostroj
Nad rybníkem Barbora v Duchcově se rozzáří hra barev na Nový rok – 1. ledna 2015. Od 17,00 hodin začíná u kostela Církve československé husitské Novoroční hitparáda zpěvaček Sandry a Evy a program nazvaný Duchcovská ročenka 2014. Od 18,00 hodin pak začne slavnostní ohňostroj.

Vzpomínka na Nelson
U památníku katastrofy na dole Nelson v Oseku se sejdou lidé tento týden ještě jednou. V sobotu 3. ledna se tam koná pietní akt k připomenutí 81. výročí tohoto důlního neštěstí. Začátek je v 10,00 hodin.