e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Krušnohorské Vánoce se přesouvají do virtuálního prostoru

publikováno: 30.11.2020, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Oblíbená celoměstská akce Krušnohorské Vánoce v Litvínově proběhne letos trochu jinak. Vesměs se přesouvá do virtuálního prostoru, jen vánoční výzdoba bude skutečná. V pohodlí domova si ale můžete vychutnat vánoční divadelní pohádky.

„Abychom neporušili dlouhodobou tradici, zvolili jsme pro naše občany program, který nepodporuje shromažďování," vysvětlila starostka Litvínova Kamila Bláhová. Město proto podpořilo internetové vysílání představení Docela velkého divadla Litvínov. Můžete se těšit 4. prosince na pohádku Když je v pekle neděle, dále 20. prosince na Betlémskou hvězdu a na Silvestra na Mrazíka. Představení bude vysíláno on-line od 17,00 hodin na FB stránkách města – Město Litvínov – oficiální stránky města, živě nebo ze záznamu.

"V zámecké galerii finišuje Přehlídka řemesel, nápadů, zručnosti a vtipu, jejíž stěžejní součástí jsou především netradičně ozdobené vánoční stromky. Výstava potrvá po celý rok 2021 a věříme, že ji bude možné zhlédnout co nejdříve," doplňuje Jitka Pavlíková z propagace města.

Žádné další akce se konat nebudou - nepojede tedy Mikulášská tramvaj, chybět bude Fler jarmark i ohňostroj a program k rozsvěcení vánočního stromu. O vánoční atmosféru ale obyvatelé Litvínova nepřijdou - o první adventní neděli se rozsvítí vánoční strom i výzdoba. 

"Protože vedení města chce všem občanům Litvínova popřát k vánočním svátkům, a protože se nemůžeme osobně setkat, zvolili jsme formu předtočeného spotu, který umístíme na webové stránky města a facebook,“ říká starostka Kamila Bláhová. 

Foto: Město Litvínov.