e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Televizní PF 2014 ze Žatce

publikováno: 30.11.2013, kategorie: Zajímavosti, autor: J. Červená

Sdílet: facebook twitter google+

Velký sál kulturního domu Moskva v Žatci se proměnil ve velkolepou exkluzívní scénu, kde nechybělo obrovské pódium, malé i velké sudy piva, světelné sloupy, vánoční výzdoba, barevné reje světel… Až to vzalo asi 200 pozvaným divákům z celé republiky při vstupu do sálu dech. Písničkou „Pivo už není“ zpívanou Milanem Pitkinem za doprovodu orchestru Karla Vlacha začalo za přítomnosti sedmi kamer natáčení hudebně-zábavného pořadu České televize U muzika na Silvestra.

S obsahem úvodní písničky hlasitě nesouhlasili přítomní diváci, dokazující to zdviženými sklenicemi plnými žateckého piva. Starostka Žatce Zdeňka Hamousová to v rozhovoru s moderátorem Jožkou Šmukařem uvedla na pravou míru, že ve chmelařském a pivním městě pivo nemůže nikdy dojít… Zároveň popřála přítomným, ale prostřednictvím kamer tedy i televizním divákům v celé republice, krásný nový rok 2014 ze Žatce.

nataceni_silvestr_zatec_2.jpgPak už následovala pestrá paleta humoru, zábavy a písniček, které zpívali Jožka Šmukař, Roman Vojtek, duo Kamélie (Hana Buštíková a Dana Vlková), Milan Pitkin, a ještě zpěvačky Bára Šedivá, Kateřina Šildová a Gabriela Fritschová. Zazněly písničky hlavně z období 60. let, a také ze slavné éry divadla Semafor. Přítomní se opravdu dobře bavili, zpívali spolu se zpěváky známé písničky, tancovali, hodovali, pili Samce, znamenité pivo z Chrámu chmele, žateckou 11 ze Žateckého pivovaru i víno z Moravy. „Jsem nadšený publikem, už teď mohu říci, že bylo nejlepší v porovnání s našimi minulými televizními silvestrovskými hudebními pořady. Žatec nezklamal,“ nechal se slyšet renomovaný režisér pořadu Roman Petrenko.

Jestli je to pravda se budou moci přesvědčit diváci ve vysílání na ČT1 dne 1. ledna 2014 od 00:05 do 01:00 hodin. Předpokládaná sledovanost pořadu se odhaduje na 1,4 milionu diváků. „V pořadu je několikrát zdůrazněno Jožkou Šmukařem i Milanem Pitkinem, že tato silvestrovská zábava vznikla v Žatci, takže kromě pobavení v celé ČR je to i dobrá prezentace města. Poděkování patří žateckému Chrámu chmele a piva v čele s Jaroslavem Špičkou, který se svými spolupracovníky přivezl do Moskvy z chrámu mnoho rekvizit," uvedl Petr Šimáček, manažer lokace a spolutvůrce pořadu.

Foto: Josef Bláha