e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Věra Martinová po roce v Žatci

publikováno: 30.11.2010, kategorie: Hudba, autor: Oldřich Urban

Sdílet: facebook twitter google+

Žatecké divadlo myslí i na příznivce country popu. K Mikuláši jim nadělí koncert
hvězdy tohoto žánru Věry Martinové v rámci jejího TOUR 2010.  Na koncert si můžete zajít v úterý 7. 11. do hudebního ráje v Městském divadle v Žatci. Začíná se jako vždy v 19:30.Zpěvačka kytaristka Věra Martinová je na rozdíl od mnoha svých kolegů z oboru country televizní celebritou. Její písně, to je taková pop-music v country obalu.

Kytaru si na krk nevěší jen  pro okrasu, je totiž absolventkou státní konzervatoře. Své písně si v některých případech sama skládá a to jak hudbu, tak i texty.

Její první seznámení s kytarou proběhlo již v osmi letech, kdy ji dostala k narozeninám. Proslavila se jako členka skupiny Schovanky. Na sólovou country dráhu jí vystřelila píseň Malý dům nad skálou, která se v 80. letech stala mezinárodním hitem, tzn. v Čechách i na Slovensku. Je autorkou a interpretkou řady písní a hitů a na svém kontě má už bohatou diskografii. Letos ji rozšířila o 14. album, které si nadělila k 50tým narozeninám.

Poslední tři roky vystupuje v triu s Lenkou Slavíkovou a britským zpěvákem Jamie Marshallem, který se v Čechách pohybuje a muzicíruje od poloviny devadesátých let, kdy ho do Čech přivezl Slávek Janoušek.

Jamie je zpěvák s hlasem Joe Cockera, kytarista s neuvěřitelným drivem (folkař Slávek Janoušek ho prý objevil v jedné britské hospodě) a jako Anglosas  má pro country a blues  rytmus a melodiku v krvi. Spolupracoval s veličinami  světového folku např. má za sebou turné se slovutným folkařem Donem Mc Leanem nebo rockerem Paul Youngem. Jammieho dohodil Martinové manžel, který s ním hrál v bluesové kapele. Máte-li doma poslední  CD Věry Martinové, najdete na něm i písně k nimž napsal hudbu právě Jamie Marshall.

Další zpěvačkou této mini kapely je Lenka Slavíková,které má funkci manažerky a sestry (rodné) a jednočlenného doprovodného vokálního sboru. Lenka Slavíková ovšem není žádný hudební amatér. Je absolventkou Ježkovy konzervatoře v Praze a bývalou členkou skupiny Dobrý večer kvintet a Martinové první skupiny Gram.