e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Můžete hlasovat v anketě Dopravce roku

publikováno: 30.10.2012, kategorie: Zajímavosti, autor: Zdeněk Rytíř

Sdílet: facebook twitter google+

Během prvního týdne hlasovalo v tradiční anketě Dopravce roku 2012 Ústeckého kraje již 250 cestujících prostřednictvím elektronického hlasovacího lístku na webu ankety. Na podatelnu krajského úřadu (Krajský úřad Ústecký kraj, Velká Hradební 3118/48, 40002 Ústí nad Labem) začaly rovněž přicházet i vyplněné hlasovací lístky v papírové podobě. Cestující mohou vybírat nejlepšího dopravce až do 30. listopadu 2012.

Hlavním záměrem ankety je vybrat a ocenit dopravce s nejlepší úrovní poskytovaných služeb a zároveň získat zpětnou vazbu od cestujících k veřejné dopravě v Ústeckém kraji obecně. Způsob volby nejlepších dopravců doznal v porovnání s předchozími ročníky mírnou změnu. Zatímco v minulých letech přidělovali cestující vybraným dopravcům známku od jedné do pěti, v letošním roce budou vždy v každé kategorii vybírat maximálně tři dopravce, které hodnotí nejlépe. Hodnotící kategorie zůstávají zachované - spolehlivost, pohodlí a čistota dopravních prostředků, jednání dopravní obsluhy a celkové hodnocení. O vítězi speciální kategorie „Cena poroty“ rozhodnou odborníci na dopravu a zástupci kraje.
 
Cestující mohou hlasovat od 22. října 2012 prostřednictvím elektronického hlasování na internetu (www.dopravceroku.cz) nebo zasláním anketního lístku poštou na adresu: Krajský úřad Ústecký kraj, Velká Hradební 3118/48, 40002 Ústí nad Labem. Obálka musí být viditelně označena „DOPRAVCE ROKU 2012“. Anketní lístky je možné získat na webových stránkách Ústeckého kraje, rovněž budou otištěny v krajských novinách Ústeckého kraje a magazínu Metropol.

Do ankety jsou opět nominování všichni dopravci, kteří mají uzavřenou smlouvu o zajištění veřejné dopravy s Ústeckým krajem: ČSAD Slaný a.s., BusLine a.s., Autobusová doprava s.r.o. Podbořany, DP města Děčína, a.s., Veolia Transport Teplice s.r.o., DP měst Mostu a Litvínova, a.s., DP měst Chomutova a Jirkova a.s, Autobusy KAVKA, a. s., DP města Ústí nad Labem a.s., Autobusy Karlovy Vary a. s., České dráhy, a.s., Vogtlandbahn-GmbH.