e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 2. až 4. října

publikováno: 30.9.2020, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

První říjnový víkend můžete ochutnat jablka ve všech podobách na Krásném Dvoře, medovinu v Pátku, užít si víkend s vláčky v Mostě, slyšet nový zvon v Litvínově nebo si zaběhat v Duchcově.

Vzhledem k nepředvídatelné situaci, prosíme, kontrolujte si u pořadatele, zda se akce opravdu koná. Nařízení se mění každým dnem, pořadatelé ruší akce, aniž by nás informovali. Děkujeme za pochopení.

Nový zvon v kostele
V neděli 4. října se rozezní nový zvon v kostelní věži v Litvínově. Svatomichaelské slavnosti se letos konat nebudou, ale patron města o svůj dar nepřijde. Více se dozvíte v článku Litvínov oslaví svého patrona a kostel dostane nový zvon.

Víkend na kolejích
150 let historie železnice na Mostecku a Chomutovsku tento týden přiblíží mostecké muzeum několika akcemi. Ve čtvrtek 1. října se otevře k výročí výstava, v pátek se koná muzejní noc nazvaná Člověk na kolejích a v sobotu vyjede zvláštní parní vlak mezi Chomutovem a Mostem. Co všechno vás čeká se dozvíte zde

Dny architektury
Začátek října bude opět ve znamení architektury. Nabídneme vám procházku a dětský workshop v Mostě, akci pěškobusem po Žatci a kulturní brunch v Řehlovicích. Více v této pozvánce

Závody psích spřežení
O víkendu 3. a 4. října se v Hrobu konají závody psích spřežení, canicross, scootering a bikejoring. Startuje se na louce za hřbitovem, po oba dny v 9,00 hodin. V sobotu od 12,00 hodin se koná dětský canicross a další program pro děti. Večer hraje kapela Ročovské mošny. Pokud se půjdete podívat jako diváci, nechte své vlastní pejsky doma.

Za pohádkou
Podzim je ideální příležitostí vzít děti na pohádky do divadla. Divadlo rozmanitostí v Mostě uvede v sobotu 3. října premiéru divadelního animáku My tři v triku – od 10,00 a 17,00 hodin. DVD v Litvínově hraje v sobotu od 16,00 hodin Pohádky k narozeninám.

Běh duchcovským viaduktem
V zámecké zahradě v Duchcově startuje v neděli 4. října tradiční Běh duchcovským viaduktem, již 66. ročník. Připraven je běh pro všechny kategorie. Prezence bude probíhat v kině Lípa od 8,30 hodin, start je v 11,30 hodin.

Jablečný trh
Jablečné slavnosti v Krásném Dvoře letos nebudou, ale o svou porci jablek nepřijdete. Na nádvoří se bude konat  v sobotu 3. října jablečný farmářský trh, a to od 10,00 do 16,00 hodin. Kromě toho můžete děti vzít na dětské prohlídky zámku s hrabětem Evženem Karlem nebo komtesou Augustou, nebo si projít speciální prohlídkový okruh Hraběcí stolování.

Medovinobraní
Další oslava sklizně se koná v sobotu 3. října na zámku Pátek nad Ohří na Lounsku. Čekají vás ochutnávky medoviny, medového piva, historický šerm, kovárna a hudba. Začátek ve 12,00 hodin a vstupné 100 korun.

Festival ptactva
K podzimnímu Festivalu ptactva se v neděli 4. října připojí Oblastní muzeum a galerie v Mostě. Vyrazit můžete na komentovanou vycházku na Velebudickou výsypku. Sraz účastníků je na autobusové zastávce Most - Čepirohy v 8,30 hodin. Průvodcem bude Jaroslav Bažant. Doba vycházky bude cca 2 hodiny, dalekohled, svačinu a dobrou náladu s sebou. 

… a samozřejmě nezapomeňte, že v pátek a sobotu se konají krajské a senátní volby (ty pouze v případě Lounska). Volební místnosti jsou otevřené v pátek od 14,00 do 22,00 hodin, v sobotu od 8,00 do 14,00 hodin.

Další tipy můžete vyhledávat v Kalendáři akcí.