e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jablečný den na zámku Krásný Dvůr

publikováno: 30.9.2015, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Petr Liebscher

Sdílet: facebook twitter google+

Již pátý ročník oblíbené slavnosti přináší v sobotu 3. října na zámek Krásný Dvůr na Podbořansku nabitý program. Na nádvoří vystoupí divadlo Trakař, Nostradivadlo, kejklíř Lukáš, ZUŠ Žatec, ZŠ Krásný Dvůr a Berušky DD Mašťov. Zlatým hřebem odpoledne bude renesančně-folková kapela Klíč kvartet a folkrocková kapela Hradní Duo. Hlavním tématem však samozřejmě budou jablka ve všech podobách.

Ve Francouzské zahradě se mohou děti těšit na dvě představení Dřevěného divadla: Aladinovu kouzelnou lampu a Princeznu na hrášku. Žatecké divadlo Jitřenka doplní trojlístek dětských představení o hru Nahý ježek. Nejmladší návštěvníci se mohou zapojit také do Jablíčkohraní, celodenní soutěže v nejrůznějších disciplínách.

Na podzámecké louce se představí sokolník Pavel, Koňský dvorec Chmelištná a také divadlo Trakař. Interiéry zámku si můžete kromě obvyklých prohlídek projít také s princeznou na pěti dětských prohlídkách, od 10.30, 11.30, 12.30, 13.30 a 14.30 hodin. 

Obvyklou součástí Jablečného dne je soutěž o nejlepší jablečnou specialitu, do které se můžete přihlásit v kanceláři zámku od 9.00 do 10.00 hodin a také soutěž o nejlepší jablečný produkt na stáncích, s registrací od 8.00 do 10.00 hodin.

Pro návštěvníky budou na nádvoří přichystány ukázky řemesel, trh s jablky a jablečnými specialitami a také několik druhů občerstvení. Parkem se můžete v sobotu 3. října projet kočárem. 

Program se koná od 10.00 do 17.00 hodin. Základní vstupné 50 Kč, děti do 15 let zdarma.