e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Přenosy z New Yorské Metropolitní Opery opět v Žatci.

publikováno: 30.9.2009, kategorie: Divadlo a film, autor: Oldřich Urban

Sdílet: facebook twitter google+

Městské divadlo Žatec si pro své pravidelné návštěvníky připravilo opět několik přímých přenosů z New Yorské Metropolitní opery. V pořadí již čtvrtý ročník projektu The Met: Live in HD začíná 10. října a přinese vám devět světově proslulých titulů: Tosca, Aida, Turandot, Les Contes d’Hoffmann, Der Rosenkavalier, Carmen, Simon Boccanegra, Hamlet a Armida.

V říjnu uvede žatecké divadlo hned dva živé přenosy. První bude v sobotu 10. října opera od Giacoma Pucciniho s názvem Tosca. Děj nás zavede do Itálie léta 1800. Příběh odehrávající na pozadí politický bojů a plný dramatických napětí i otřesů vášní. V režii Luce Bondy a pod dirigentským vedením zazpívají Karita Mattila, Marcelo Álvarez, George Gagnidze a Paul Plishka.

Druhým přenosem bude 24. října opět velmi známá opera Giuseppe Verdiho s názvem Aida. Tentokrát se setkáme s vojevůdcem Radamesem, který doufá, že díky úspěšnému vojenskému tažení se bude moci oženit s dívkou Aidou. Aida je v Egyptě otrokyní, ale nikdo neví, že je dcerou etiopského krále Amonasra. Právě proti němu povede Radames válku. V italském znění se zde představí Violeta Urmana, Dolora Zajick, Johan Botha, Carlo Guelfi a další.

Všechny opery jsou v původním znění s českými titulky. Přenosy zhlédnete v HD kvalitě i prostorovém zvuku 5.1. Přenášeny budou na velkém filmovém plátně a navíc v krásném divadelním prostředí. Kompletní informace o programu celé sezony si můžete najít na www.divadlozatec.cz