e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dočesnou doprovází soutěže pro diváky i pivovary

publikováno: 30.8.2017, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Karel Fiala

Sdílet: facebook twitter google+

Jubilní šedesátou žateckou Dočesnou budou provázet také soutěže, třeba v tanci s korbelem piva na hlavě nebo v česání chmele na čas. Soupeřit o přízeň návštěvníků chmelového svátku v Žatci budou také jednotlivé pivovary, kterých už je zapsáno téměř padesát. Slavnosti chmele a piva se konají už tento víkend 1. a 2. září.

Hlavním úkolem "akrobatické" soutěže je vydržet tančit v páru s korbelem piva na hlavě po dobu jedné skladby. Pár, který vydrží nejdéle vyhrává hodnotnou cenu. Podmínkou soutěže je věk nad 18 let. Ochranný oděv pro soutěžící bude zajištěn. Soutěží se také v česání chmele na čas, tedy tradiční chmelové disciplíně.

Titul „Pivovar Dočesné 2017“ získá na základě hlasování návštěvníků ten pivovar, který obrží největší počet hlasů. Soutěží se ve dvou kategoriích - minipivovary budou označeny zeleně, střední a velké oranžově. Hlasování se můžou účastnit všichni návštěvníci nad 18 let pomocí řádně vyplněného soutěžního kupónku. Do kupónku vyplníte číslo vámi zvoleného pivovaru, své jméno, město, email a telefonní číslo a vhodíte ho do připravených nádob v infostánku u hlavního podia. Hlasovat bude možné celý pátek 1. září a v sobotu do 17,00 hodin. Vítězné pivovary v obou kategoriích budou vyhlášeny na podiu a z hlasujících soutěžících bude vylosován jeden vítěz z kategorie Minipivovary a jeden vítěz z kategorie Střední a velké pivovary. Oba výherci obdrží hodnotné ceny.

Celý program Dočesné najdete zde.