e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

United Energy potěší osm organizací v regionu

publikováno: 30.8.2013, kategorie: Zajímavosti, autor: Miloslava Kučerová

Sdílet: facebook twitter google+

V druhém kole žádostí o dary a sponzoring vyhlášeném společností United Energy v letošním roce se sešlo celkem 25 projektů, z toho 3 se týkaly oblasti zdravotnictví, 6 vzdělávání, 2 úspory energií, 5 sportu, 1 kultury, 2 ochrany obyvatel a zbylých 6 volného času. Celkem letos podpořila United Energy v 1. a 2. kole žádostí o sponzorský příspěvek 17 projektů částkou přesahující 634 000 korun.

United Energy se rozhodla podpořit osm zajímavých projektů za více jak 300 000 korun. Mezi organizacemi, které obdrží finanční příspěvek od teplárenské společnosti je například Vysoká škola finanční a správní, která na podporu 15. a 16. semestru Univerzity 3. věku převezme částku ve výši 60 tisíc korun, dále ZŠ J.A.Komenského v Mostě, která je zapojena do projektu „Zdravá škola“ a jíž United Energy věnuje 45 000 korun na vybavení školní kuchyňky. V ní se žáci seznamují se zdravým životním stylem a zdravým stravováním.

Radovat se z příspěvku ve výši 30 000 korun na výměnu starých zářivkových těles za úsporná mohou i skauti z mosteckého střediska „Oheň“. Podporu získá rovněž AMA – Společnost onkologických pacientů, jejich rodinných příslušníků a přátel na obnovu zastaralé výpočetní techniky či ZŠ a SŠ J. Palacha   v Mostě  na pořízení iPadů pro vzdělávání žáků se zdravotním postižením a další subjekty.