e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Krušnohorské dny pro zdraví nabídnou sport, hudbu i dobroty

publikováno: 30.8.2010, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Renata Malíková

Sdílet: facebook twitter google+

Na Božím Daru se bude v pátek 3. a v sobotu 4. září zdravě žít a sportovat. Ti nejaktivnější se můžou přihlásit do Nordic Walking Maratónu a vybojovat si hodnotné ceny. Bude se hrát Petanque a otevře se půjčovna kol i koloběžek. Odborníci navíc poradí, jak sestavit zdravý jídelníček, fyzioterapeut zase jak na bolavá záda. K tomu se bude popíjet francouzské víno. V plánu jsou i hudební vystoupení.

Krušnohorské dny pro zdraví začnou už v pátek v 17,00 hodin. Odborníci na stravu zájemcům představí zdravý jídelníček. Sestavený bude tak, aby vyhovoval všem věkovým kategoriím. „Zdravé menu Lázní Jáchymov se bude podávat v nově otevřené restauraci Suterén, která je na náměstí na Božím Daru. V romantickém prostředí budou pro labužníky připraveny nejrůznější dobroty. Určitě se najdou i zdravé grilované klobásky a chlazené pivko,“ usmívá se jedna z organizátorů Ivana Dobišová.

Hlavní část programu se odehraje v sobotu. Léčebné Lázně Jáchymov představí svou Školu zad. Fyzioterapeut zájemcům ukáže speciální cviky a poradí, co dělat s bolavými zády. Připraveno je i měření chlesterolu v krvi. Při sestavování programu se myslelo také na ty nejmenší. O jejich zábavu se postarají veselí klauni a Karlovarské dětské divadlo. „Ti nejaktivnější se v sobotu můžou zúčastnit už 7. ročníku Nordic Walking Maratónu s názvem Karlův krok. Připravili jsme dvě trasy. Jedna měří 5 a druhá 15 kilometrů. Převážně vedou po vyznačených lesních cestách a cyklostezkách v okolí Božího Daru. Závod je otevřený všem věkovým kategoriím. Startovné je 100 korun. Na trati bude připraveno občerstvení. Kdo by neměl hole, může si je zdarma zapůjčit. Všechna startovní čísla jsou slosovatelná. Připraveny máme zajímavé věcné ceny jako například outdoorové výrobky a elektrospotřebiče Whirlpool,“ láká na závod organizátorka.

Přihlášky je možno posílat už teď na adresu karluv.krok@seznam.cz. Prezentace proběhne i v sobotu od 8,00 do 10,30 v restauraci Suterén. Nordic Walking si můžou vyzkoušet také ti, co by nechtěli závodit. I oni dostanou šanci zdarma si půjčit speciální hole. „Zájemce zveme také na Petanque. K této příjemné zábavě pocházející z Francie máme připravenou ochutnávku francouzského červeného vína. V plánu je i spinning s vyškoleným instruktorem a otevře se půjčovna horských kol a koloběžek. Na odpoledne jsme navíc připravili několik koncertů. Hrát se začne ve 13,00 hodin. Vystoupí skupiny 100°C, Poslední výstřel a mladá kapela Ray-Band Jonáše Ledeckého,“ zakončuje pozvánku Dobišová