e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Soutěžní léto: Adrenalinové odpoledne v Oseku

publikováno: 30.7.2018, kategorie: Zajímavosti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Užijte si sportovní odpoledne v Oseku díky našemu Soutěžnímu létu. Tentokrát můžete vyhrát volné vstupenky na Adventure minigolf a do 3D bludiště v korunách stromů ve městě na úpatí Krušných hor. SOUTĚŽ SKONČILA

Devítijamkové minigolfové hřiště je horkou novinkou Oseka pro letošní turistickou sezónu. Vzniklo na základě ankety mezi obyvateli Oseka hned vedle zábavného lesního parku pro děti i dospělé na nevyužitém hřišti. V provozu je každý den až do září, teď o prázdninách od 10 až do 20 hodin. Využít můžete osecký rezervační systém, abyste měli jistotu volného místa, ale návštěva je možná i bez rezervace. https://osek.isportsystem.cz/ Vstupenky a hole jsou k dispozici v sousedním 3D bludišti v korunách stromů.

To je dalším velkým lákadlem Oseka pro návštěvníky Podkrušnohoří. Otevřené je každý den od dubna do září, o prázdninách má stejnou otevírací dobu jako minigolf. Nabízí cestu korunami stromů ve dvou patrech, jištěnou sítěmi, takže je bezpečné pro všechny věkové kategorie. 3D bludiště obsahuje čtrnáct rozmanitých lanových překážek, děti naleznou úkryty v domečcích, vyšší patra pak nabízí rozhledy. Výhodou je, že za jednotné vstupné 50 korun mohou děti řádit v bludišti celý den. Přímo u bludiště je k dispozici parkoviště a také občerstvení.

Mezi oblíbená místa v Oseku patří mezi návštěvníky i zdejší kvalitně vybavený autokemp s koupalištěm. Další netradiční, moderní sport si můžete vyzkoušet na oseckém discgolfovém hřišti. Tento sport vychází z pravidel golfu, ale je jednodušší a lze ho hrát bez průpravy v jakémkoliv věku a kondici. Discgolfové hřiště v Oseku najdete kousek od Klášterního náměstí směrem na Hrob v části zvané Na Lukách, také zde je k dispozici velké parkoviště pro auta. Hrací disky je možné si zapůjčit v Informačním turistickém centru v klášteře, v Autocampu Osek a v blízkých restauracích Černý Orel a Pod Věží.

Návštěvníkům je k dispozici v Oseku také nový, před třemi lety otevřený městský sportovní areál, kde se dají provozovat snad všechny možné míčové hry a atletika navrch. Velký sportovní areál leží prakticky naproti discgolfovému hřišti u zdejší základní školy a s výjimkou fotbalového hřiště je možné ho využívat zdarma.

SOUTĚŽ:

Od: 30.7.2018

Do: 5.8.2018

Otázka: Jak se jmenuje zřícenina hradu nad Osekem? Jako správnou odpověď jsme uznali Rýzmburk, Riesenburg i Osek.

Cena: volné vstupenky na minigolf a celodenní vstup do 3D bludiště v korunách stromů pro 4 osoby

Jak hrát: Přejděte na facebookový profil magazínu e-region.cz, dejte mu like a v soukromé zprávě (abyste nenapovídali ostatním) pošlete správnou odpověď. Pokud nemáte facebookový účet, zašlete odpověď na adresu obsah@e-region.cz.

Kompletní pravidla a pokyny, jak soutěžit, najdete v článku Soutěžní léto: Jak hrát?