e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V perucké galerii se můžete podívat až na konec země

publikováno: 30.6.2016, kategorie: Výstavy, autor: Mirek P. Blažek

Sdílet: facebook twitter google+

Na konci země... je název fotografické výstavy Tomáše Tyburce, která se otevře v sobotu 2. července v Galerii u Plazíka v Peruci na Lounsku. Snímky ze severu Velké Británie budou k vidění až do konce prázdnin.

Tomáš Tyburec (1970) - K fotografii ho přivedla jednak technická zvídavost a pak i láska ke knihám - včetně těch cestopisných se spoustou fotografií. Pak už nebylo daleko k prvnímu fotoaparátku. Psal se rok 1982.

A tento koníček vydržel s menšími či většími přestávkami dodnes. Věnuje se převážně krajinářské fotografii, dokumentu a reportáži. Ale nevyhýbá se ani dalším formám fotografie, neb toho, co stojí za to zachytit, je dle něj naštěstí stále dostatek. 

Na této páté samostatné výstavě budou k vidění snímky z cesty na sever Velké Británie do oblasti souostroví Vnitřních Hebrid, kde krajina dosud neztratila svůj divoký ráz i poetiku dávných časů.  

Vernisáž proběhne 2. července ve 14,00 hodin. Výstava potrvá do 28. srpna 2016 a bude přístupná o víkendy a svátky od 10,00 do 17,00 hodin.