e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Droužkovické centrum nabídne prostor pro setkávání

publikováno: 30.6.2014, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

V Droužkovicích na Chomutovsku vzniklo nové komunitní centrum Živý venkov. Azyl našlo v do té doby nevyužívané a chátrající budově bývalé školy. Centrum slouží široké veřejnosti od dětí po seniory a mělo by stát místem setkávání místních obyvatel.

Centrum vzniklo díky daru obce Droužkovice a podpoře místní akční skupiny MAS Sdružení Západní Krušnohoří. "Jsou zde prostory pro aktivní setkávání obyvatel. Je zde vybavená keramická dílna, včetně dvou hrnčířských kruhů, šicí dílna a prostory pro další aktivity, o které bude zájem, např. cvičení, PC kurzy apod. Jsou zde podmínky také pro pro obyčejné posezení u kávy nebo malý klub seniorů," vysvětlila Ladislava Dolejšková, předsedkyně spolku Setkávání - živý venkov.

Pro období letních prázdnin nabízí centrum příměstské letní tábory pro děti od 6 let a to v termínu od 14. do 18. července a od 4. do 8. srpna za 1 100 Kč s tím, že děti jeden den z týdne stráví na statku Špičák u Kadaně. Další informace poskytneme telefonicky na tel. 737 177 432 nebo 606 388 057, nebo na e-mailu setkavanidrouzkovice@gmail.com nebo je možné získat včetně přihlášky na webu http://zivy-venkov.webnode.cz/.

Od 5. srpna bude pravidelně každé úterý probíhat práce v keramické dílně, a to od 16,00 do 18,00 hodin pro děti a od 18,00 do 20,00 hodin pro dospělé.

"Po prázdninách budou pokračovat Kreativní pondělky a chtěli bychom nabídnout seniorům, a nejen jim, pro jejich lepší orientaci se v oblasti využití nových informačních technologií seznámení s počítačem," doplnila Ladislava Dolejšková.