e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Prázdniny v mateřském centru Větrník

publikováno: 30.6.2009, kategorie: Pro děti, autor: Hana Uhríková

Sdílet: facebook twitter google+

Mateřské centrum Větrník, které provozuje Občanské sdružení Nová Ves, připravilo pro děti řadu akcí na celé období letních prázdnin. Program je připraven v týdenních blocích a je určen školákům i malým dětem v doprovodu rodičů či prarodičů, každý den od devíti hodin.

Vždy v pondělí v devět hodin se začíná v herně s přípravou podrobného týdenního programu podle věku i zájmu dětí a s ohledem na počasí. Chystají se sportovní aktivity, plavání, výlety, hry a soutěže, kreativní činnosti apod. Všechny aktivity jsou otevřeny všem a díky podpoře Statutárního města Teplice jsou sportovní aktivity pro členy do 18 let bez poplatku. Herna je vybavena hradem s klouzačkou, terapeutickým bazénkem, houpačkami, hrami a hračkami, didaktickými pomůckami, hudebními nástroji, knihami i počítačem s internetovým připojením.

Nabízen je alternativní program zavřeným mateřským školám v období prázdnin, centrum se věnuje prorodinné tématice, snaží se zlepšit prostředí okolí sídliště Nová Ves. Některé z programů vede aktivní tatínek, proto se do centra nemusí bát tatínkové či dědečkové s dětmi.

V případě hezkého počasí se akce přesouvá do přírody, proto je dobré ověřit si aktuální program na www.mc-vetrnik.ic.cz nebo na tel. 603 515 077.

Program
1.-3.7. přijďte si číst
7.-10.7. hudební kreace
13.-17.7. vaření a ochutnávání
20.-24.7. ruční práce – látky, příze
27.-31.7. malování nejen na trička
3.- 8.8. větrníkové řádění – hry a soutěže
10.-14.8. divadelní hrátky
17.-21.8. kouzla v kuchyni
24.-28.8. větrníkové řádění – hry a soutěže