e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Oblíbený Charles Olivieri-Munroe bude opět dirigovat v Teplicích

publikováno: 30.5.2022, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Hudební festival Ludwiga van Beethovena se tento týden vrací do domovských Teplic. Koncertní sál Domu kultury bude dějištěm druhého symfonického koncertu ve čtvrtek 2. června. Za dirigentský pultík se postaví čestný šéfdirigent Severočeské filharmonie Teplice Charles Olivieri-Munroe.

Večer bude patřit moderním autorům jako je Georges Gerswhin, Rudolf Friml nebo Ben Bernie. Sólistou večera bude francouzský koncertní klavírista, dirigent, aranžér a skladatel, všestranný umělec Bruno Fontaine, který ztělesňuje široký rozhled umělců 21. století. Mimo jiné je autorem hudby pro řadu filmů. Druhým sólistou bude klarinetista Pierre Genisson, taktéž Francouz, jeden z nejlepších představitelů francouzské dechové školy.

Symfonický koncert Severočeské filharmonie Teplice se koná v teplickém koncertním sále Domu kultury ve čtvrtek 2. června od 19,00 hodin. Vstupenky jsou již nyní v prodeji v pokladně Domu kultury za cenu 200 Kč, pro seniory, studenty a abonenty SČF s 50% slevou.

Další koncerty vám opět představíme ve Speciálu Beethovenův festival 2022. Celý program najdete také na festivalových stránkách.