e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Extrém Bike Most na hipodromu již v sobotu

publikováno: 30.5.2017, kategorie: Sport, autor: Stanislav Pecho

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 3. června se na mosteckém hipodromu opět po roce sejdou milovníci horských kol. MTB maraton Specialized Extrém Bike Most se bude konat již po šestnácté. Pořadatelé opět přichystali náročnou trať, vedoucí přes kopce Ressl, Hněvín a Širák. Pro méně zdatné cyklisty bude k dispozici i varianta Hobby po zpevněných cestách v okolí vodní nádrže Matylda. Závodit budou i nejmladší na odrážedlech a dětských kolech.

Poslední víkend před závodem pořadatelé věnovali přípravě tratě. V lese tedy bylo možné potkat cyklisty v montérkách s hráběmi a nůžkami. S přípravou tratě neodmyslitelně souvisí i úklid odpadků v jejím okolí, jehož druhá fáze bude následovat ihned po skončení závodu.

V areálu hipodromu si v sobotu díky dalším doprovodným akcím přijdou na své nejen závodníci, ale i jejich doprovod. Nebude chybět tradiční soutěž v lezení na pivní přepravky, dočkáme se nového rekordu v počtu naskládaných bedýnek? Přítomna bude také Kološkola se svojí umělou dráhou s dřevěnými překážkami, které simulují přejezd nerovností, jako jsou obrubníky, schody, průjezdy zatáčkou, vlny, lávky, apod. Dráha je primárně určena pro děti, ale jak jsme zjistili v předchozích ročnících, oblibu si našla i mezi dospělými. Přítomen bude také stánek s elektrokoly, které bude možné zapůjčit.

Připomínáme, že do pátku 2. června je možné přihlásit se do závodu. Veškeré informace včetně online přihlášky jsou na webových stránkách www.klmost.cz.