e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Litoměřický hrozen – akce pro všechny milovníky vína

publikováno: 30.5.2015, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Martina Vondráková

Sdílet: facebook twitter google+

Víno k Litoměřicím neodmyslitelně patří. Zmínku o zdejších vinicích obsahuje už zakládací listina kapituly litoměřické z roku 1057. Velkého rozmachu vinařství dosáhlo za vlády Karla IV., který na dobu 10 let osvobodil vinaře zakládající vinice od daní a poplatků. Poté povinně odevzdávali každý desátý sud vína do litoměřického hradu.

Dnes je kompletně zrekonstruovaný hrad důstojným místem pro společenské a vinařské akce. V jeho okouzlujících interiérech i na nádvoří startuje 6. června v 10,00 hodin v pořadí již čtvrtý ročník jednodenní prezentační, soutěžní a prodejní výstavy vín z Čech a Moravy s názvem Litoměřický hrozen. Vína bude možné ochutnávat a kupovat až do 20,00 hodin.

Součástí programu budou hudební vystoupení cimbálové muziky, kapely Rosti Pechouška a kapely Áda Škarda band. Chybět nebude vyhlášení nejlepších vín. K zakoupení budou skvělé sýry a další pochoutky k vínu.

logo_hrozen_litomerice.jpgVstupenky lze zakoupit v předprodeji v e-shopu na www.hradlitomerice.cz, na recepci Hradu Litoměřice nebo na místě v den konání za 100 Kč (v ceně katalog výstavy). Žetony v hodnotě 5 Kč, jež slouží jako platidlo na ochutnávkách, budou k zakoupení na místě v den konání akce. Novinkou letošního roku je fakt, že návštěvníci budou mít na místě možnost vyhrát zajímavé ceny, např. pobyty v tuzemských destinacích.

Letos bude možnost dopravit se na Litoměřický hrozen stylově, a to historickým motoráčkem. Ten bude vypraven několikrát za den na trase Lovosice – Litoměřice horní nádraží v rámci akce 30 let Klubu železničních cestovatelů na lovosickém nádraží.

Přijďte strávit příjemný den s výtečnými víny!

Více se dozvíte na stránkách www.litomerickyhrozen.cz a www.hradlitomerice.cz.

PI