e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dětský den s kinem: Krteček i Mickey Mouse

publikováno: 30.5.2013, kategorie: Pro děti, autor: Lucie Rychecká

Sdílet: facebook twitter google+

Mezinárodní den dětí se dá oslavit mnoha různými způsoby. Do nabídky, jak si ho užít, přispěla i společnost Kultura a sport Chomutov. Děti, pro které i v dnešní době má své kouzlo stříbrné plátno a atmosféra potemnělého kinosálu, můžou svůj svátek prožít právě v kině. A to jak ty malé, tak ty odrostlejší. V kině Svět na ně budou v sobotu 1. června v 15,00 hodin čekat hned dva sály.

V malém se bude promítat série příhod nejznámější české pohádkové postavy - Krtečkova dobrodružství, ve velkém pak pobaví nejnovější americká komedie Croodsovi (český dabing). Tento příběh první pravěké rodiny na světě patří podle ohlasů diváků k nejlepším animovaným filmům, které v posledních letech vznikly.

Víte, kdo byl první kreslenou filmovou superhvězdou? Slavný myšák Mickey, který se zrodil na úsvitu zlaté éry amerických kreslených grotesek a který už za patnáct let oslaví neuvěřitelné sté narozeniny. Za tu dobu pobavil miliony dětí na celém světě. V této bohulibé činnosti bude pokračovat i před chomutovským kinem. Ještě před promítáním – od 13,00 hodin – provede děti společně se svou kamarádkou Minnie programem plným písniček a soutěží. Každý si tu bude moci vyzkoušet, jak je šikovný ve slalomu na koloběžce, v porážení plechovek, v skládání puzzle, v malování na chodník a jiných veselých disciplínách. Dětský den před kinem tak v sobě slučuje divácký zážitek ze špičkové filmové tvorby pro děti s aktivní zábavou.