e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Valdštejn letos přijede do Litvínova on-line

publikováno: 30.4.2020, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Kvůli vyhlášení nouzového stavu a opatřením proti shromažďování se letos nebudou konat tradiční májové Valdštejnské slavnosti v Litvínově. Rozhodla o tom městská rada. Náhradu ale letos nabídne Docela velkého divadlo v podobě internetového přenosu představení. Začíná 1. května v deset hodin.

Herci Docela velkého divadla v Litvínově se tradičně Valdštejnské slavnosti účastní v rolích hraběcí rodiny, kterou vítají v průvodu obyvatelé města. Nechtěli o tuto tradiční akci přijít ani letos, a tak připravili pro své diváky a návštěvníky slavností on-line vysílání.

"Můžete se těšit na šermířská vystoupení s různými zbraněmi, dozvíte se o pečení perníčků, smažení langošů, uvidíte pohádku, souboje s drakem, uslyšíte písničky, nepřijdete ani o vystoupení sokolníka a drezúru zvěře... a to všechno z Docela velkého divadla. Ve zkrácené a zmenšené formě tak zůstanou Valdštejnské slavnosti zachovány," vysvětluje v pozvánce Lenka Lavičková.

Přenos začíná v pátek 1. května od 10,00 hodin na facebookovém profilu Docela velkého divadla nebo města Litvínova. Na profilu divadla se také můžete podívat, co všechno budete potřebovat ke smažení oblíbených langošů.

První celoměstskou slavností, která by se v Litvínově měla uskutečnit již podle plánu, jsou Svatomichaelské slavnosti 28. září.

Foto: Město Litvínov.