e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend: 2. až 4. května

publikováno: 30.4.2014, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

První májový víkend můžete vyrazit slavit se studenty do Kadaně, s milovníky piva do Žatce, příznivci autoveteránů do Velkého Března nebo se sportovci do Loun. Celodenní zábavu nabídnou jarmark v Bílině, čertovské sklepy v Úštěku či trhy na zámku v Benešově nad Ploučnicí.

Petrohradské čarodějnice
V neděli 4. května od 14,00 hodin se uskuteční tradiční Svátek Petrohradských čarodějnic a to na hřišti TJ Sokol Petrohrad. Návštěvníky čeká cesta lesem, plnění úkolů, opékání uzeniny, občerstvení.

Zámecké trhy
Státní zámek v Benešově nad Ploučnicí chystá 2. ročník Zámeckých májových trhů, které se uskuteční v neděli 4. května. Do Benešova nad Ploučnicí zavítají pnejenom trhovci, ale i doboví řemeslníci. Pro děti bude nachystán například ručně poháněný dobový kolotoč i tvořivé dílny. O zábavu se po celou dobu bude starat lidový harmonikář Miroslav Novotný z Krásné Lípy. Akce začíná v 10,00 a končí okolo 17. hodiny, vstup na ni je zdarma.

Májový jarmark
Další májový jarmark, tentokrát s velkým programem na několika podiích, se chystá v Bílině v areálu lázní Kyselka. Program bude probíhat po celou sobotu 3. května a na jednotlivých scénách si najdou své děti, milovníci folku a country, dechovky, nechybí historická scéna a na hlavní scéně vystoupí třeba Miro Žbirka. Kompletní program najdete v tomto článku

Řemeslná dílna
Další řemeslná dílna ve skanzenu Stará Ves v zooparku v Chomutově bude věnována tvorbě z papíru. Začíná v sobotu 3. května od 14,00 hodin a je nutné mít vstupenku do zooparku.

Sportovní den v Lounech
V sobotu 3. května se v Lounech uskuteční první letošní špičková sportovní akce. Na tradiční Memoriál Karla Raise se sjedou běžci a vozíčkáři ze všech koutů Česka, ale i Evropy. Závody budou probíhat na trase Počerady – Louny, bohatý doprovodný program pro rodiny, děti i amatérské sportovce proběhne v areálu výstaviště. Podrobnosti se dočtete v dnešním článku Ladislava Báby.

Majales Cadanensis 
kulturní zařízení Kadaň spolu se studenty Gymnázia v Kadani již tradičně pořádají Majales Cadanensis, který se bude odehrávat 3. května od 14,00 hodin ve Smetanových sadech a od 20,00 hodin v Orfeu. Mimo tradičních akcí jako jsou majálesové svatby, pohřby, rozvody, objímání zdarma, paintballová střelnice, jízda na koních vás čeká samozřejmě i skvělá muzika zčásti tvořená také absolventy a profesory Gymnázia v Kadani. Na programu budou například tyto koncerty: Love Makers, J.E.S., Noční klid, Trepifajxl a Kurtvána a od 20,00 hodin Madame Butterfly a Green Day Revival. 

Muzeum čertů
Muzeum čertů v Úštěku na Litoměřicku opět otevírá své brány. Můžete se těšit nejen na vynášení Čerta na světlo denní, ale také na další překvapení, spojená se zahájením 3. sezóny Pekelných sklepů v gotickém podzemí a Muzea čertů v Pikartské věži. V sobotu i neděli 3. a 4. května bude otevřeno od 10,00 do 16,00 hodin.

Chmelfest v Žateckém pivovaru
Žatecký pivovar a Chmelobrana Žatec pořádá 3. ročník Dne otevřených dveří s názvem Chmelfest v Žateckém pivovaru. Každoroční oslava jara, lásky a piva se koná v sobotu 3. května od 10,00 do 21,00 hodin v areálu pivovaru a na přilehlém Žižkově náměstí. Součástí akce je alegorický průvod městem, žehnání chmelu a pivu, degustace 16 druhů piv, prohlídky pivovaru se živými obrazy, zábavná chmelová škola, Memoriál Lojzy Lupulína – tedy zábavná soutěž družstev v různých pivních disciplínách, doprovodný kulturní program, dětský program a blešák nebo-li burza sběratelů pivních kuriozit v Chrámu chmele a piva.

O pohár hraběte Chotka
Na státním zámku ve Velkém Březně u Ústí nad Labem odstartuje další, již 13. ročník závodu automobilových a motocyklových veteránů. Program začíná v sobotu 3. května již v 8,00 hodin, na celý program je vstup volný.