e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Do Mostu se sjedou stolní hokejisté z celého světa

publikováno: 30.3.2016, kategorie: Sport, autor: Jakub Hasil

Sdílet: facebook twitter google+

Jubilejní dvacátou soutěžní sezónu oslaví Billiard-hockey club Most organizací mistrovství světa ve stolních hokejích. Mostečtí se do pořádání mezinárodních soutěží zapojují od roku 2000 a světový šampionát se na severu Čech odehraje již podruhé, tentokrát ve dnech 14. až 17. dubna ve Středisku volného času v Mostě. Hrát se bude ve všech typech stolního hokeje.

Před osmi lety se elita stolního hokeje sešla na mosteckém zimním stadionu, letos se nejvýznamnější turnaj tohoto malého sportu uskuteční ve Středisku volného času Most, s nímž BHC Most spojil při organizace akce své síly. Soutěžní program je rozložen do čtyř dnů, od 14. do 17.dubna, a zahrnuje jak mistrovské soutěže jednotlivců i družstev, tak otevřené turnaje pro veřejnost.

Čtvrteční úvod obstarají právě otevřené turnaje, Pohár Europe Direct Most v air-hockeyi a Pohár OZP v táhlovém hokeji Chemoplast. Na ně naváže v pátek dopoledne Pohár United Energy v billiard-hockeyi šprtci. Další program již bude patřit výhradně nominovaným reprezentantům, aktuálně z jedenácti potvrzených účastnických států. Ještě v pátek budou rozdány trofeje v billiard-hockeyi šprtci (družstva) a v táhlovém hokeji Chemoplast (jednotlivci). Předpokládaným zlatým hřebem mistrovství by měla být sobota, kdy proběhnou turnaje jednotlivců v billiard-hockeyi šprtci a v air-hockeyi. V neděli je budou následovat zbývající soutěže družstev (air-hockey, táhlový hokej Chemoplast). Hodnocena bude i soutěž všestrannosti – víceboj čili „Multitable“. 

Na medaile samozřejmě pomýšlí většina výprav. V billiard-hockeyi šprtci je tradičně největším favoritem česká reprezentace, jíž budou chtít plány zkomplikovat především Švédové a Poláci. Po zklamání na ME 2014 v Krakově si chtějí napravit reputaci Rusové. Ti budou na přední příčky útočit hlavně při air-hockeyi. V táhlovém hokeji jsou za favority vedle domácích považováni také Slováci a Švédové. 

O medaile v mistrovských bojích bude usilovat i sedm mosteckých hráčů a hráček. Fanoušci stolního hokeje či jednotlivých účastníků jsou vítáni, vstupné se neplatí. Podrobnosti můžete sledovat na webu www.multitable2016.com.