e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na Lukách v Oseku vznikne nové discgolfové hřiště

publikováno: 30.3.2015, kategorie: Zajímavosti, autor: Pavla Votavová

Sdílet: facebook twitter google+

V Oseku na Lukách vznikne discgolfové hřiště. Občané města ale i jeho návštěvníci tak získají novou atraktivní možnost trávení volného času. Osecké discgolfové hřiště bude realizováno „na míru“ dle propozic lokality Luka. Při jeho budování je kladen především důraz na ochranu životního prostředí a výslednou bezpečnost hřiště. Výsledkem bude unikátní a zároveň hráčsky atraktivní park. Hotovo bude na začátku prázdnin.

Discgolfové hřiště nabízí svým uživatelům hned několik výhod, a to především v rozvíjení pohybových schopností u všech aktivních věkových kategorií. Discgolf má také blahodárný účinek na psychiku a je uznáván jako relaxační aktivita téměř pro každého. Vychází z pravidel golfu, jen s tím rozdílem, že se používají létající talíře, které se umisťují hody do discgolfových košů. Samotná hra je jednoduchá a zábavná.

Realizace projektu byla zadána panu Juliu Jankovičovi z Liberce, který má za sebou již řadu těchto projektů na několika místech České republiky. Termín splnění zakázky byl stanoven k 30. 6. 2015. Realizující firma bude mít také na starosti správu a údržbu celého komplexu. Částka na vybudování hřiště byla stanovena na 220 tisíc korun bez DPH. Částka bude hrazena z rozpočtu města.