e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend – 1. až 3. dubna

publikováno: 30.3.2011, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

První dubnový víkend se otevírají památky a různé turistické atrakce, takže můžete vyrazit na poznáním. Akci k zahájení letní sezóny pořádá chomutovský zoopark. Naopak ještě zimní zábavu nabídne Bouřňák na Teplicku. Velikonoce už budete moci ochutnat v žateckém muzeu.

Vítáme jaro na kole
Slavnostní otevření nového úseku Labské stezky v Ústeckém kraji se koná 31. března v prostorách Krajského úřadu Ústeckého kraje a pokračovat bude přímo na stezce. Sraz je ve 12,00 hodin u přívozu ve Velkém Březně, odkud můžete vyrazit po přestřižení pásky na první cestu.

Zahájení sezóny v zooparku
Jarní sezónu odstartuje v sobotu 2. 4. Podkrušnohorský zoopark v Chomutově. Již 2. dubna budou návštěvníci zooparku moci využít po zimní přestávce jízdy Lokálkou Amálkou a Safari expresem, poslechnout si zajímavosti o vybraných druzích zvířat při komentovaném krmení, nebo shlédnout ukázky řemesel na statku domácích zvířat. Děti potěší pohádka s názvem Šla barvička na procházku, kterou v zooparku zahrají od 14,00 hodin herci mosteckého Divadla rozmanitostí. Připraveny budou soutěže o ceny a  malování na obličej.  Hříbě pony shetlandského pokřtí děti z místního Klokánku.

Chmelový ráj
Turistickou sezónu zahájí v pátek 1. dubna nově vybudovaný areál Chrámu Chmele a Piva v Žatci. Navštívit můžete chmelařské muzeum, vyhlídkovou věž a další atrakce, a to každý den kromě pondělí od 10,30 do 17,00 hodin, v provozu je též restaurace a pivovar.

Velikonoce v muzeu
Jaro přišlo k nám je název výstavy, která se bude konat po celý duben v Regionálním muzeu K. A. Polánka v Žatci v hlavní budově. Vernisáž výstavy se uskuteční 31. března od 17,00 hodin a zahájena bude vystoupením tanečních souborů Malí Regrúti a Sedmikvítek ze ZUŠ Žatec pod vedením I. Fábryové. Více o výstavě, která nabídne i doprovodné akce, najdete zde.     

Waterslide
Druhý ročník akce waterslide se koná 2. dubna na Bouřňáku v Mikulov v Krušných horách pod sjezdovkou Slalomák. Připraven bude bazén, který musíte přejet na lyžích, snowboardech, ale i na úplně něčem jiném. Prezentace začíná v 9,00 hodin, následuje volný trénink a vše vypukne za pět minut dvanáct, finále je naplánováno na 14. hodinu. After párty se bude konat v Cepínu od osmi večer. Podrobnosti zde.

Dívčí válka
Ďivadelní soubor Klouzák Postoloprty zve na představení Dívčí válka v Hostinci U  kulatého stolu v Senkově na Lounsku. Koná se 1. dubna v 19,00  hodin.

Koncerty
Skupina Zdarr  zve na první koncert v roce 2011 a to 2. dubna od 20,00 hodin do Gama hospody (Městský dům zábavy MEDUZA, Lipová 18/808, Most, bývalá kuželkárna v suterénu) v koncertu nazvaném Zdarr v rodném Mostě aneb akustický nářez.
Oblíbená kapela Vypsaná Fixa zahraje v rámci festivalu Jeden svět 2011 v Bílině. Koncert se koná 2. dubna v Kulturním domě Fontána od 20,00 hodin. Dále vystoupí Saigon Project DJS, Kurva od vedle a Del Moe.
Mostecký chrámový sbor Cantores Sancti Venceslai působící při farnosti sv. Václava v Mostě zve na koncert duchovní hudby, na kterém vystoupí sbory Pěvecké sdružení severočeských učitelů, Jirkovské seniorky, Cantores Sancti Venceslai. Koná se 2. dubna od 16,00 hodin v kostele svatého Václava.
3. dubna v 15,00 hodin začíná v Kulturním domě Jirkov již třetí Taneční odpoledne pro seniory s Malou muzikou pana Vávry. Oblíbená tříhodinová taneční zábava se bude opakovat také 1. května a 5. června.

Výstavy
Výstava Gor Avetisyan: Jeden krásný den (One Fine Day) byla zahájena v Městské výstavní síni Zlatá trojka v mostecké knihovně. Výstava potrvá do 30. dubna a je prodejní.
Od pátku si můžete prohlédnout v SKKS v Chomutově výstavu Krajin Aleše Nováka. Vernisáž se koná 31. března v 18,00 hodin. Otevřeno je však v omezenou dobu – od úterý do čtvrtka od 11,00 do 12,00 hodin a poté od 16,00 do 17,00 hodin, v sobotu od 10,00 do 12,00 hodin a v neděli od 14,00 do 16,00 hodin.
Pár obrázků a trocha dřeva je název výstavy bývalého ředitele mostecké ZUŠ, výtvarníka Josefa Zedníka. Vernisáž v Galerii Lurago Chomutov se koná v pondělí 4. dubna v 17,00 hodin. Výstava potrvá do 28. dubna a otevřena je ve všední dny od 9,00 do 17,00 hodin a v sobotu od 9,00 do 12,00 hodin.
V pondělí 4. dubna  začne v Ústí nad Labem výstava Česko-rakouské hranice a změna jejich vnímání. Místem konání je Univerzita J. E. Purkyně, Filozofická fakulta, České mládeže 8. Výstava potrvá v Ústí nad Labem do 28. dubna 2011, její finisáž se koná 27. dubna v 15.30 hodin. Výstava bude přístupná od pondělí do pátku od 8 do 21 hodin.
Od pondělí 4. dubna do pondělí 18. dubna pořádá Základní škola Školní Klášterec nad Ohří v prostorách kláštereckého zámku výstavu výtvarných prací svých žáků pod názvem O čem sní děti.
Výstava obrazů mosteckého výtvarníka Josefa Tótha, člena výtvarné skupiny Spolu bude otevřena od 1. dubna v Galerii Pod Věží v Bílině. Potrvá do 22. dubna.