e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Ústecký kraj chce spolupracovat i s myslivci

publikováno: 30.3.2010, kategorie: Zajímavosti, autor: Oldřich Urban

Sdílet: facebook twitter google+

Pomoc při koordinaci činností jednotlivých spolků, ochrana přírody a zachování přírodního bohatství – to by měly být hlavní úkoly krajské koordinační rady pro oblast myslivosti, jejíž vznik dnes na schůzce s náměstkem hejtmanky Arnem Fišerou iniciovali zástupci všech okresních mysliveckých spolků. Témat ke spolupráci bylo nastaveno více.

Jednalo by se například o zapojení krajské veterinární správy či případnou podporu chovatelských přehlídek a prezentaci Ústeckého kraje při tématicky zaměřených výstavách.

Arno Fišera k setkání řekl: „Na krajském úřadě rádi přivítáme každou zájmovou skupinu, už nyní spolupracujeme se zemědělci i podnikateli. Pro myslivce a jejich činnost se snažíme vytvářet vhodné prostředí třeba investicemi do záchrany Krušných hor. Od vlády a ministerstva zemědělství budeme požadovat na tuto aktivitu cca 3 miliardy korun.

Ústecký kraj věnoval na hospodaření v lesích v posledních dvou letech 35 milionů korun prostřednictvím Programu poskytování podpor na hospodaření v lesích v Ústeckém kraji na období 2010 – 2013. Tento program je určen ke zlepšení stavu lesů v Ústeckém kraji, posílení jejich mimoprodukčních funkcí a podpoře šetrného způsobu hospodaření v nich.