e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Klášterec nad Ohří hostí velký hokejový turnaj týmů do 18 let

publikováno: 30.1.2020, kategorie: Sport, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Ve dnech 5. až 9. února 2020 se brány kláštereckého zimního stadionu otevřou mezinárodnímu turnaji U18. Utkají se zde reprezentační týmy do 18 let pěti zemí – České republiky, USA, Ruska, Finska a Švédska.

"V Klášterci nad Ohří se dosud tak významná sportovní událost nikdy nekonala," poznamenává Adéla Václavíková z oddělení propagace Městského úřadu. Zápasy se odehrají na zimních stadionech v Klášterci nad Ohří a v Chomutově, všechny zápasy našeho národního týmu se však uskuteční právě na kláštereckém ledě. Také pro hokejové fandy nejatraktivnější zápas Rusko vs. USA se odehraje v Klášterci nad Ohří, a to v pátek 7. února 2020. "Tento turnaj a následné mistrovství světa hráčů do 18 let se uskuteční před draftem do NHL, proto se ho zúčastní více než stovka agentů, skautů, pozorovatelů a generálních manažerů nejen z NHL, ale z celého světa. Společně s mistrovstvím světa v ledním hokeji se v této věkové kategorii jedná o nejvíce sledovaný turnaj," doplňuje Adéla Václavíková.

Vstupenky na jednotlivé zápasy budou v prodeji na recepci zimního stadionu od 1. února 2020 za cenu 100 Kč na sezení a 50 Kč na stání. Děti do 115 cm budou mít vstup zdarma.

„Rozhodli jsme se všechny zde odehrané zápasy věnovat profesím, které se každý den starají o naše zdraví, bezpečnost, životy i vzdělání těch nejmenších,“ říká Milan Vacke, ředitel společnosti M-Club, a dodává: „První hokejový zápas bude věnován učitelům ze všech školských zařízení a zaměstnancům kulturních zařízení.“ Jedná se o středeční zápas české reprezentace s Finskem. Čtvrteční zápas ČR s USA bude ve znamení policistů a strážníků Chomutovska, kteří se starají o naši bezpečnost. V pátek během utkání USA a Ruska vzdají pořadatelé hold hasičům, ať již profesionálním či dobrovolným, kteří působí v našem okrese. Na sobotní zápas českých a ruských hokejistů jsou zváni všichni lékaři, zdravotní sestry, zubaři a další zdravotnické profese. Během posledního nedělního utkání Čechů a Švédů budou vyzdvihnuti trenéři a funkcionáři všech sportovních klubů a kroužků, kteří působí v Klášterci nad Ohří. „Byli bychom rádi, kdyby se pracovníci zmíněných profesí do 3. února 2020 ozvali na telefon: 777 171 455 a my jim věnujeme vstupenku na konkrétní jim věnovaný hokejový zápas,“ uzavírá Milan Vacke.

Pro Klášterec nad Ohří je pořadatelství této akce velkou poctou. Turnaj se každý rok odehrává v jedné z výše uvedených zemí, to znamená, že Česká republika tento turnaj pořádá jednou za 5 let. O pořadatelství této akce má vždy zájem většina zimních stadionů v České republice. Během utkání budou probíhat různé soutěže pro děti i dospělé, losování vstupenek, a výherci obdrží nejrůznější suvenýry s motivem národní hokejové reprezentace a hlavní cenou bude barevný televizor. Kdo si zakoupí zpravodaj, může si zasoutěžit, zastřílet lukem, vyhrává každý. 

Rozpis zápasů:

5. února od 19 hodin - Česko - Finsko

6. února od 19 hodin - Česko - USA

7. února od 19 hodin - Rusko - USA

8. února od 15 hodin - Česko - Rusko

9. února od 15 hodin - Česko - Švédsko

Ilustrační foto: Sissi Pannach from Pixabay.