e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Pohádkové čtení v Rozmáňu bude pokračovat

publikováno: 30.1.2013, kategorie: Pro děti, autor: Michal Pětík

Sdílet: facebook twitter google+

Pohádkové čtení v mosteckém Divadle rozmanitostí rozšíří od března herečka Regina Razovová. Čtení aneb Cesta s knihou do světa fantazie je projekt Městského divadla v Mostě a statutárního města Most a je určen dětem z prvního stupně základních škol. Jeho smyslem je přivést děti zpět k tradičnímu vyprávění a k poslechu, umožnit jim kontakt s živým hercem, který četbu ozvláštňuje divadelními prvky.

Pohádkové čtení má za úkol rozvíjet jejich imaginaci, ukázat jim, že i v době obrazu mohou být knihy zábavné, že nejsou nudnými přežitky minulosti. V některých dětech snad Pohádkové čtení lásku ke knihám objeví, v jiných upevní.

Premiéra Čapkovy Pošťácké pohádky (úprava a režie Vlastimil Novák) se uskutečnila 10. prosince a od té doby herec Bohuslav Patzelt pravidelně předčítá na mosteckých základních školách. V současné době Vlastimil Novák, tentokrát s herečkou Reginou Razovovou, připravuje další čtení - Pohádkový rok Václava Čtvrtka. Premiéra je připravena na 6. března letošního roku a uskuteční se na Malé herně Divadla rozmanitostí.