e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na běžkaře čeká v Krušných horách první sníh

publikováno: 29.12.2020, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

V nejvyšších partiích Krušných hor, v okolí Božího Daru nebo Dlouhé Louky, už je možné vyrazit na běžky. Trasy zatím nejsou nikde upravovány, ale odvážní běžkaři se staršími lyžemi mohou první sníh vyzkoušet.

V okolí Božího Daru je pro běžkaře sjízdná řada cest - například malý i velký okruh Ježíškovy cesty, Špičácká cesta i Jáchymovská spojka. "Také Bučinská cesta je ve své vrcholové partii na běžkách sjízdná (od blatenské silnice směr Korce). Mílovská cesta mezi Myslivnami a kapličkou je z velké části bez problému sjízdná," informovala Krušnohorská lyžařská magistrála - KH Západ. Je však třeba upozornit, že místy je sněhu málo a rozhodně jsou doporučeny pouze starší lyže.

Podle zpráv Krušnohorské bílé stopy leží v okolí Dlouhé Louky na Litvínovsku 5 až 8 cm sněhu. Tratě sice ještě není možné upravovat, ale s běžkami, o které se nebojíte, už můžete vyrazit. Placené parkoviště je upraveno, parkovné 100 Kč.

Všechny areály pro sjezdové lyžování jsou uzavřené, respektive nemohou provozovat vleky. Na svahy tak nyní vyrážejí především sáňkaři a bobaři. Vzhledem k nízkým teplotám velká část skiareálů zasněžuje a netrpělivě očekává 10. leden, kdy by mohlo dojít ke zrušení zákazu provozu. Pokud se do hor vydáte a budete se na lyžařských svazích pohybovat, buďte obezřetní a nepřibližujte se k zasněžovací technice.