e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Silvestrovský výšlap na Kočičák

publikováno: 29.12.2009, kategorie: Tipy na víkend, autor: Zbyněk Nejezchleba

Sdílet: facebook twitter google+

Zkuste na Silvestra udělat něco neobvyklého – třeba jít odpoledne na nějakou chvíli do přírody. Právě tam Vás zvou chomutovští skauti spolu se členy Klubu vojenské historie NORD-Sever. Vyšlápněte si kousek nad Chomutov do nadmořské výšky cca 530 metrů k bunkru „Na Kočičáku“ – známý je i jako „Řopík“.

Pokud přijdete, budete se moci občerstvit ve vojenském hangáru třeba čajem nebo jiným horkým posilujícím nápojem, opéct si buřt na ohni, připít si se známými v přírodě nebo se jen tak kochat zimní přírodou. Buřty si můžete přinést vlastní, ale bude je možné zakoupit i na místě. Každý účastník ještě dostane pamětní lístek, pamětní razítko a pohlednici, děti navíc ještě lízátko. V prodeji tu budou i upomínkové předměty, jejichž zakoupením můžete podpořit konto Světluška.

Samozřejmě bude otevřené a osvětlené i muzeum v bunkru, přístupné budou i okolní pevnůstky. Kdo bude mít zájem, může projít celou naučnou stezku, otevřenou letos v září. Výšlap není nijak organizovaný, každý vyjde odkud chce, nutné je ale dojít k Řopíku mezi 13 a 14 hodinou – jen v tomto časovém rozmezí se tam budou dít věci výše popsané. Dojít můžete pěšky nebo na lyžích (bude-li sníh), auta nejsou akceptována.

Doporučené trasy přístupu:
? Od Povodí Ohře po žluté značce přes Sv. Annu k silnici na Blatno, odtud k Řopíku po červené.
? Z Březenecké od převaděče po červené značce kolem Partyzánu k Řopíku
? Z Jirkova po zelené značce směr Březenecká a dále stejně jako v předchozím případě.

Webová stránka výšlapu: http://pochod.junak-chomutov.cz