e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Vánoce přivítají děti pohádkami, ukáží i svou zručnost

publikováno: 29.11.2014, kategorie: Pro děti, autor: eChomutov

Sdílet: facebook twitter google+

První adventní nedělí začínají Vánoce i v Podkrušnohorském zooparku v Chomutově, v městském divadle a v kostele sv. Ignáce. Již od soboty si mohou lidé prohlédnout výstavu Dětské Vánoce v Krušných horách na radnici. Nemáte ještě program na zítřejší sváteční den? Pak čtěte dál.

Ve skanzenu Stará Ves si začátek vánočních příprav užijí malí i velcí. Ve dvě hodiny odpoledne začne pohádka divadla Láryfáry O Kačence a Raráškovi. Pohádka o hubaté švadlence Kačence, Kubovi a poťouchlém Raráškovi provede diváky celým rokem. Během jedné hodiny děti zábavnou formou prožijí všechna roční období - jaro, léto, podzim, zimu. Připomenou si lidové zvyky, svátky, tradice, písně i říkadla, která se u nás tradují již celá století. “Děti můžou společně s Raráškem čarovat a prožívat tak veselý příběh o lásce Kuby a Kačenky. Pojďme tedy spolu oslavit vítání jara, velikonoce, žně, jarmark, sv. Mikuláše, sv. Lucii a dokonce i Štědrý den,” uvedla vedoucí propagace zooparku Martina Pelcová. 

Po krásné pohádce bude nejvyšší čas usednout ke stolu a zapojit fantazii, budou se totiž vyrábět adventní věnce z přírodních materiálů a svíčky z včelího vosku. 

Ze zooparku mohou lidé zajít rovnou do kostela sv. Ignáce. Tam v šest hodin večer začne 1. adventní koncert, při kterém vystoupí Zuzana Stirská a výběr Fine Gospel Time. Večerem provede moderátor Josef Štross, pro přítomné bude připraven čaj nebo čaj s rumem na zahřátí. 

Pro děti připravilo pohádku při první adventní neděli i městské divadlo. Vlastně jsou hned čtyři pod názvem Čertovské pohádky. Z pohádek se diváci dozví vše o čertech, třeba přísloví a rčení, v co se proměňují, za jaké lidi se převlékají, jaká jídla nejraději jedí, kde na zemi přebývají a kam jezdí na svatební cestu. Pohádky začnou ve tři hodiny odpoledne.