e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Studie MasterCard hodnotila i města Ústeckého kraje

publikováno: 29.11.2011, kategorie: Zajímavosti, autor: Oldřich Urban

Sdílet: facebook twitter google+

Společnost MasterCard ve spolupráci s Vysokou školou ekonomickou v Praze a Sdružením CZECH TOP 100 zveřejnila výsledky unikátního projektu MasterCard česká centra rozvoje. Oproti loňskému roku, kdy byla pozornost věnována kvalitě života a ekonomické kondici 50 nejvýznamnějších českých měst, má veřejnost nyní nově k dispozici srovnání šedesáti tří největších měst České republiky, a to z hlediska sociální situace.

Města Teplice, Jirkov, Ústí nad Labem, Litoměřice, Litvínov, Chomutov, Děčín a Most reprezentovala ve studii Ústecký kraj.

Na sedmnácté příčce se v celkovém žebříčku sociální situace v České republice umístily Teplice s 86,60 indexními body. O pět příček níže se objevilo druhé hodnocené město kraje, Jirkov, s 85,75 indexními body. Na dvacáté osmé celkové pozici se umístilo krajské město, Ústí nad Labem, které ve studii získalo 85,53 indexních bodů.

Ostatní hodnocená města Ústeckého kraje se umístila v kategorii Města s podprůměrnou sociální situací: Litoměřice (39.), Litvínov (47.), Chomutov (48.), Děčín (50.) a Most (53.).