e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

The Most Buggyra Speed Festival: závodní truck, speciál OCR i dravé Lamborghini

publikováno: 29.10.2019, kategorie: Sport, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

Jedinečný zážitek pro fanoušky motoristického sportu nabízí The Most Buggyra Speed Festival, který v neděli 3. listopadu přivítá mostecký autodrom. Návštěvníci, kteří mají do areálu vstup zdarma, si mohou zblízka a podrobně prohlédnout závodní techniku jednoho z nejúspěšnějších tuzemských týmů Buggyra Racing.

Čítá více než 20 speciálů a ekipu doprovodných vozidel. Lákadlem je jistě i možnost zažít ostrou jízdu po velkém okruhu v sedadle spolujezdce. V závodním trucku, speciálu OCR či supersportovním voze Lamborghini zájemce svezou zkušení jezdci, například dvojnásobný vítěz evropského šampionátu okruhových tahačů a šéfkonstruktér týmu Buggyra Racing David Vršecký nebo známý brněnský pilot Jiří Mičánek.

Výše zmíněné speciály si to na dráze rozdají také v exhibičním závodě. Zájemci pak mohou využít i vypsaných volných jízd po okruhu za volantem vlastního vozu, a to za velmi výhodnou cenu 150 korun za desetiminutové svezení.

Statické části programu budou vyhrazeny boxy autodromu. Fanoušci zde najdou expozici k 50. výročí vzniku týmu Buggyra Racing. Mohou se těšit na besedu s nestorem dakarského závodění, navigátorem Josefem Kalinou. Uvidí také jezdce, například Martina Šoltyse. Zazávodit si mohou na počítačovém simulátoru. Zároveň se tak zapojí do dalšího kola soutěže SimRace Trophy Zlatého volantu o nejrychlejšího virtuálního okruhového jezdce. Soutěžit může každý bez ohledu na pohlaví a věk, na celkového vítěze čeká ocenění v prestižní anketě Zlatý volant o nejlepší závodní jezdce sezony 2019. Chybět nebude fotokoutek, fanshop s upomínkovými a reklamními předměty, prodej teplých a studených jídel a nápojů či dětský koutek se soutěžemi, hrami či omalovánkami.

Fanoušci se také dozvědí nejčerstvější informace o strategii týmu před odjezdem na další dakarskou misi, jež je nejobtížnější automobilovou soutěží planety, zhodnocení sezony evropského šampionátu okruhových tahačů FIA ETRC, Lamborghini Supertrofeo a plánech do ročníku 2020.

„Jednou z nejzajímavějších informací určitě bude představení jezdců, kteří v příští sezoně usednou do speciálů týmu Buggyra Racing v evropském šampionátu okruhových tahačů FIA ETRC. Řidiče, kteří se chtějí posunout dále, zase nejspíš zaujme koučink sportovní jízdy pod dohledem Davida Vršeckého,“ upřesnila eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST Michaela Rosenkranzová.

Program začíná v 9,00 hodin, jízdy po okruhu končí vzhledem z brzkému západu slunce v 16,00 hodin.