e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V úterý začíná v Mostě divadelní přehlídka Young for young

publikováno: 29.10.2018, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Osmý ročník divadelní přehlídka Young for young, kterou pořádá mostecké divadlo, se koná od úterý 30. října do soboty 3. listopadu. Nabídne každý den několik představení včetně pohádek pro děti, hudbu i improvizační dílnu v sobotu. Přehlídku uzavře Cyrk La Putyka.

Festival, který začíná 30. října a končí 3. listopadu, nabídne leccos zajímavého a různorodého jak na Velké, tak Komorní scéně. Činoherní studio z Ústí nad Labem přiveze inscenaci podle legendárního Bradburyho románu (451º Fahrenheita), skvělí klauni a performeři Filip Teller a Pavol Seriš zahrají divadelní stand-up o Češích a Slovácích, z Brna zde bude hostovat BuranTeatr s ekonomickou komediální inscenací Kabaret U Vrtaného kolena aneb Rozbijte prasátka přátelé. Závěr festivalu bude patřit jedinečnému novému cirku La Putyka a jejich divadelní básni Up End Down. Před každým představením bude hrát ve foyeru divadla hudba.

Studenti se mohou těšit na představení z pražské DAMU (Choroby mládí), z brněnského divadla Polárka (Naše třída) nebo na Činoherní studio a jejich inscenaci Ronja, dcera loupežníka. Část programu probíhá v Divadle rozmanitostí, především pohádky pro menší děti a v pátek vpodvečer také koncert kapely Nedloubej se v nose.

Program najdete v Kalendáři akcí pro Městské divadlo i Divadlo rozmanitostí.

Foto: Městské divadlo Most, z představení Kabaret u vrtaného kolena.