e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Divadlo rozmanitostí představí v sobotu Pinocchia

publikováno: 29.9.2016, kategorie: Divadlo a film, autor: Jiří Ondra/redakce

Sdílet: facebook twitter google+

V předpremiéře se v sobotu 1. října dětem v Mostě představí nová pohádka, divadelní zpracování legendárního příběhu o dřevěném panáčkovi Pinochciovi. Inscenaci v Divadle rozmanitostí již od srpna připravuje bulharský režisér Saby Sabev, jehož tvorba je výrazně zacílena na klasické loutky.

Během mnoha dobrodružství Pinocchio zmoudří, zbaví se svého dřevěného těla a stane se opravdovým chlapcem. Inscenace je výrazně loutková a kromě světoznámého románu Carla Collodiho vychází z poetiky Saby Sabeva. Autorkou výpravy je bulharská scénografka Pavlina Vasileva. Klasický pohádkový příběh, původně z pera Carla Collodiho, zpracoval dramatik Stefan Stojanov. O tom, co nového vzejde ze spolupráce bulharsko-českého loutkářského týmu se můžete přesvědčit na předpremiéře již 1. října od 10,00 nebo na premiéře 15. října od 17,00 hodin.

Již v říjnu, téměř vzápětí po premiéře započne další zkoušení. Divadelní zpracování příběhů Pipi Dlouhé punčochy bude jistě dalším lákadlem letošní sezóny. Premiéra se připravuje na 26. listopadu.