e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Aquasvět je pro každého, navíc pokaždé jiný

publikováno: 29.9.2014, kategorie: Tipy na víkend, autor: Tomáš Branda

Sdílet: facebook twitter google+

Odpočinek, sport, zábavu i adrenalin v sobě skloubí návštěva chomutovského Aquasvěta. Jen málokterá místa jsou vhodná pro aktivní sportovce, líné pohodáře, malé děti i seniory najednou. V případě Aquasvěta tomu však tak je. Navíc může být každá návštěva jiná, mokré centrum totiž neustále vymýšlí novou zábavu.

Zcela nové atrakce si vyzkoušeli návštěvníci o prázdninách. Jednalo se o sadu nafukovacích houpaček, trampolíny, koule či válce. Přestože prázdniny již dávno skončily, o tyto nové atrakce lidé nepřijdou. “Opět budou k dispozici o podzimních prázdninách. Tedy od 26. do 28. října letošního roku,” uvedla marketingová referentka Pavlína Skopová. 

Zajímavé jsou ale i stálé atrakce, malé i velké ráchaly nejvíce přitahuje jeden z nejdelších tobogánů v republice, který měří 117 metrů. Pokud ke sjezdu lidé použijí nafukovací duši, nabere jízda další rozměr. Nemluvě pak o možnosti jízdy v páru na dvouduši. K vyjmenování dalších atrakcí Aquasvěta jeden dech nestačí. V relaxačním bazénu jsou různé vodopády, trysky, masážní lehátka, různé prolézačky či vodní dělo. Opravdové uvolnění přináší obří vířivka a rájem pro děti je brouzdaliště ve tvaru pirátské lodě s klouzačkou. V Aquasvětě je místo také pro zdatné sportovce, ti si mohou zatrénovat v odděleném pětadvacetimetrovém bazénu s osmi drahami. Energii pak znovu naberou v občerstvení se stoly přímo u vody.

U skotačení a plavání však nekončí. Aquasvět několikrát do roka připravuje tématické akce, například vánoční nebo narozeninovou oslavu, to se pak hala zaplní dětmi nejrůznějšího věku, které se nejen pobaví, ale také dostanou pěkné dárečky. 

Návštěvníci k Aquasvětu snadno trefí, je v areálu Zadních Vinohrad, který z Mostecké ulice nelze přehlédnout. Motoristům poslouží rozlehlé parkoviště. Vstupné do Aquasvěta je na hodinu pro dospělého 95 korun, pro dítě 75. Výhodné jsou skupinové slevy, například rodiče s dvěma dětmi si hodinu užijí za 170 korun, půlden za 290. Přístup je bezbariérový.

Zábava v Chomutově nekončí ani s opuštěním Aquasvěta. Pár kroků od něj se nachází například kino Svět s 3D projekcí, v určité dny si mohou lidé užít napětí při zápasu hokejistů v blízké moderní aréně. A pokud by někdo sportu a zábavy ještě neměl dost, může si obout brusle a zajezdit si na in-line dráze.