e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend – 1. až 3. října

publikováno: 29.9.2010, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Turistická sezóna se chýlí ke konci, a tak už pomalu ubývá i víkendových akcí. Přesto jsme pro vás připravili pár zajímavých tipů, jak strávit víkend. Milovníky zvířat pozveme na závody psích spřežení, koňský maraton či den zvířat v zoo. Přidáme i pár koncertů včetně festivalu sborového zpěvu.

Podzimní bál
Sezóna plesů a bálů sice ještě není, na jeden se ale vypravit můžete. Pořádají ho mostecké neziskové organizace a koná se v sobotu 2. října od 19,30 hodin ve vinárně hotelu Cascade v Mostě. Večerem vás provede skupina Kamufláž z Litvínova, čekají vás country tance, soutěže, kolo štěstí a tajemný host večera. Vstupenka stojí 99 Kč.

Den zvířat
V sobotu 2. října od 10,00 hodin proběhne v Podkrušnohorském zooparku Chomutov Den zvířat. Programem provází Milan Mareš a Divadlo Mazec, uslyšíte hudební skupinu Ventilky a Pumpičky, připraveny jsou pohádky a soutěže pro děti, ukázky výcviku dravců, či exhibiční vystoupení ve voltiži. Zároveň se v kryté jízdárně PZOO odehrají poslední letošní parkurové závody.

Noční jízda
Neobvyklou projížďku nočním městem pořádá KL Sport Most a Gama Radio v pátek 1. října. Blade nigts aneb noční jízda Mostem na bruslích startuje v půl osmé večer u kostela Nanebevzetí Panny Marie, začátek jízdy ve 20,00 hodin. Zúčastnit se mohou bruslaři, skejťáci a koloběžkáři. Trasa povede od kostela k magistrátu, povede po silnici bez aut. Soutěžit se bude například o nejoriginálněji osvětleného jezdce. V případě špatného počasí se program přesouvá do areálu netradičních sportů (bývalý zimní stadion nad gymnáziem).

Táto, jeď opatrně!
Možná jste se podobné  soutěže zúčastnili kdysi jako děti, teď můžete vyrazit coby rodiče. Dětská dopravní soutěž Táto, jeď opatrně! se koná již po jednadvacáté. Děti jako spolujezdci vedou své rodiče podle jednoduchých itinerářu po trati soutěže a zároveň na trati plní různé zábavné prvky. Koná se na dopravním hřišti v Mostě ve Fibichově ulici (za Neprata klubem) v sobotu 2. října od 8,00 hodin (přejímka vozů). Start je v 10,00 hodin a trasa vede po silnicích Mostecka. Zřejmě protože soutěž pochází z dob socialismu, nepočítá název nějak s matkami-řidičkami, prý jsou ale též zvány. Přihlášky na amk@amk.cz.

Vytrvalostní závody
Nejen automobily, ale také koně mohou soutěž ve vytrvalosti.  Vytrvalostní jezdecké závody, tentokrát jako mezinárodní, se uskuteční o víkendu na mosteckém hipodromu. První soutěž, na nejdelších 164 km, startuje už v sobotu v šest hodin ráno, přičemž první závodníci jsou v cíli očekávání až za dlouhých dvanáct hodin, ti poslední pak do půlnoci Závodit se bude ale i na kratších tratích od zmíněných 164 km až do 30 km. V neděli se první závod rozjede v sedm hodin ráno, koně však můžete sledovat celé dopoledne. 

Jirkovský písňovar
Zámek Červený hrádek hostí v sobotu a neděli soutěžní festival, věnovaný sborovému zpěvu v oblasti populární hudby. Program začíná v pátek v 19,00 hodin zahajovacím koncertem v sále ZUŠ Jirkov, vystoupí La Farfalla Rumburk, Spektrum Praha a Ventilky Jirkov. Soutěžní program na zámku pak pokračuje v sobotu i neděli od 10,00 hodin. V sobotu v 17,00 hodin můžete slyšet recitál skupiny Sushi trio. V neděli se uskuteční tři koncerty účastníků – od 15,00 hodin v kostele Sv. Ignáce v Chomutově a v kostele Stětí Sv. Jana Křtitele v Kadani a v 17,00 hodin v kapličce na Jindřišské.

Závody psích spřežení
V Krušných horách se o prvním říjnovém víkendu pojedou závody musherů nebo-li kár tažených psími spřeženími. Hrobská jízda se koná v sobotu i neděli v Hrobu na Teplicku, stylově u místního hřbitova. Závodit se bude ve sprintu okolím Hrobu na šestikilometrové trati. Start je v sobotu v 10,00 a v neděli v 11,00 hodin.

Koncerty
Řada koncertů se koná v klubu na Střeláku v Kadani. Ve čtvrtek 30. září od 19,00 hodin tam zavítá francouzská kapela Bran. Skupina v čele s bretnoským frontmanem Devi Pajot přiveze svůj díl keltské muziky. V pátek vystoupí mostecká skupina Definitivní ententýk a rakovničtí Z Davu. Funk-rock bude znít k v sobotu 2. října od 19,00 hodin, kdy koncertuje domácí GC Dobrá společnost.
Oblíbená zábavová kapela Brutus zahraje v pátek 1. října od 21,00 hodin v KD Zahradní v Chomutově.