e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutovskem projede spanilá jízda traktorů

publikováno: 29.8.2018, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Zemědělci na Chomutovsku oslaví dožínky v sobotu 1. září ve Vrskmani v prostorách sportovního areálu. Než tam ale předají dožínkový věnec, projede obcemi kolona historických i moderních traktorů, kombajnů a dalších zemědělských strojů.

"Sjede se zemědělská technika, historická, starší, novější i nejnovější, z celého okresu. První stroje - traktor Lamborghini a kombajn Fendt - pojedou z Račetic do Března. Tam se k nim přidají kombajn ze školního statku v Kadani a traktor Zetor a postupně se k nim budou připojovat další," prozradila za pořádající MAS Západní Krušnohoří Hana Dufková.

Z Račetic je odjezd ve 13,30 hodin, z Března ve 14,00 hodin, z Údlic ve 14,30 hodin, Všestudy v 15,00, Strupčice v 15,15 a Okořín v 15,30 hodin. Kolona dorazí do Vrskmaně v 15,40 hodin, kde se k ní přidají koně a společnou cestou projedou celou ves, aby dojeli v 16,00 hodin zpět na sportovní areál. Zde již bude čekat hospodář, kterému bude předán dožínkový věnec. Následovat bude zábava a dožínková hostina za doprovodu kapely Country 5 a Elegance. Pro děti i dospělé bude připraven doprovodný program - skákací hrad, ukázky historické techniky, jízda na koních. Vstupné se nevybírá.