e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Den v letním kině provede světem pohybu, zdraví a hudby

publikováno: 29.8.2017, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Klášterecké noviny

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 2. září pořádá Klášterec nad Ohří Den zdraví v letním kině, festival pro rodiny s dětmi, který zábavnou formou představí zdraví prospěšné činnosti i produkty pro děti i dospělé. Bude připraven hudební program, který se svým pořadem a rozcvičkou zahájí Tomáš Barták a Hudební divadlo Hnedle vedle.

Poté se představí Základní umělecká škola Klášterec nad Ohří s tanečním a hudebním vystoupením. Styl hudby další vystupující kapely je zařaditelný k worldmusic-folku, i kvůli výběru nástrojů z různých koutů světa – v podání Janka & přátel. Při tvorbě se Jan Šesták nechá inspirovat např. beatem, latinsko-americkými styly apod. S ním uslyšíte mimo jiné i skvělý zpěv Lenky Jandlové. V podvečer se na pódiu objeví Martin Jáchym & The Common Sense, world music & blues kapela z Jirkova, která podmanivou hudbu doplňuje autorskými poetickými texty. Závěr hudebního programu pak bude patřit žánrově nezařaditelné, šestinásobné držitelce výročních hudebních cen Anděl a charismatické české zpěvačce Lence Dusilové.

V letním kině si můžete dále vyzkoušet různé aktivity, jógu, pilates, tabatu… Můžete se nechat namasírovat, seznámit se s produkty z biotéky, s bylinkami, víceúčelovými pásy Vincence Priessnitze. DDM Volňásek připravil soutěže pro děti, základní umělecká škola prezentaci pro nový školní rok. A dobře se na akci také občerstvíte, kromě zdravé nabídky sladkých i slaných produktů zde samozřejmě najdete i klasiku.

Vstupné na akci bude dobrovolné, výtěžek z akce bude na konci dne sečten a předán dětem ze Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Na Horách v Kovářské, kterým bude přispěno na ozdravný pobyt.