e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Galerie Kryt představí hry s papírem

publikováno: 29.8.2016, kategorie: Výstavy, autor: Vlasta Fišrová

Sdílet: facebook twitter google+

V pátek 2. září v 17,00 hodin začíná vernisáží v galerii Kryt v Klášterci nad Ohří výstava výtvarných prací Daniely Doubkové a Míly Koubové s názvem Pravidla hry. Výstavu lze krátce představit myšlenkou Gottfrieda Wilhelma Leibnize: „V lehounké hře nalézt velice vážnou pravdu.“

Daniela Doubková a Míla Koubová mají ledacos společného - kromě této expozice například stejné vzdělání, absolvovaly Pedagogickou fakultu v Ústí n. Labem. Obě působí jako učitelky výtvarné výchovy, Daniela Doubková na Dobříši, Míla Koubová v Klášterci nad Ohří. I k tvorbě přistupují podobně. Vyznávají spontánní hru s tvarem, barvou a kompozicí, zároveň však ctí pravidla, která si umělecké dílo žádá.

Daniela Doubková se nechala okouzlit možnostmi barevného hedvábného papíru. Vznikly tak objekty, které zaujmou odvážnou barevností, citlivým zpracováním a překvapivou pointou.

Míla Koubová představí malou kolekci abstraktních koláží, přičemž podkladový materiál si sama připravila pomocí několika různých technik. Každá práce má svůj symbolický význam a je vlastně jakousi geometrickou metaforou. 

S tím, jaké hry a na základě jakých pravidel obě autorky hrají, se mohou návštěvníci galerie Kryt seznámit do 3. října 2016.