e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Divadelní sezónu v Žatci zahájí Jaroslav Dušek

publikováno: 29.8.2014, kategorie: Divadlo a film, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Mimořádně už v září začne divadelní sezóna v Městském divadle a kině Žatec. Scéně se totiž podařilo zajistit populární představení herce Jaroslava Duška Čtyři dohody. Vstupenky na představení se začnou prodávat 1. září, Jaroslav Dušek do Žatce přijede v úterý 23. září.

"Nehřešte slovem, neberte si nic osobně, nevytvářejte si žádné domněnky, dělejte vše, jak nejlépe dovedete," nabádá Jaroslav Dušek ve hře na motivy knihy Dona Miguela Ruize. Kniha, která prostřednictvím moudrosti starých Toltéků nabízí cestu ke štěstí a osobní svobodě se stala celosvětovým bestsellerem. Stejně jako Duškova hra, kterou uvádí již desátou sezónu. Vloni toto představení společně se soukromými filmovými archívy uvedla do kin dokumentaristka Olga Špátová.

V představení, které žatecké divadlo uvede 23. září v 19,00 hodin, hrají Alan Vitouš, Pjér La Šé´z a Jaroslav Dušek. Vstupenky stojí 350 a 330 Kč.

"Klasická sezóna bude pokračovat od října, kdy rozjedeme opět provoz divadla i kina," doplnila Hanka Zeleňáková z Městského divadla v Žatci.