e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Univerzální přípravka pro malé sportovce

publikováno: 29.8.2013, kategorie: Pro děti, autor: Lucie Rychecká

Sdílet: facebook twitter google+

Od září 2013 až do června 2014 poběží v Chomutově aktivita pod názvem Sportovní informace, určená malým školákům, žákům 1. až 3. tříd. V programu zaměřeném na všestranný rozvoj jejich pohybových schopností a dovedností si děti osvojí základy vybraných sportovních odvětví a naučí se pohybovým dovednostem. K zápisu můžete s dětmi přijít 9. a 11. září.

V desetiměsíčním cyklu si malí sportovci postupně „osahají“ gymnastiku, házenou, basketbal, lyžování, florbal, bruslení, fotbal, plavání, atletiku a cyklistiku.

Cílem Sportovních informací je mimo jiné napomáhat rozvoji všestranné tělesné zdatnosti, formovat u dětí potřebu pravidelné pohybové aktivity a připravit i ty méně nadané pro zapojení do činnosti sportovních oddílů. Talentovaným jedincům by pak měl program usnadnit výběr nejvhodnější sportovní specializace. Důležitá je zásada, že jsou přijímáni všichni zájemci, bez ohledu na jejich schopnosti a talent.

Výuka probíhá na sportovištích společnosti Kultura a sport Chomutov s.r.o. vždy dvakrát týdně, v pondělí a ve středu od 16,00 do 17,30 hodin. Zápis žáčků proběhne 9. a 11. září v Městské sportovní hale v Chomutově od 16,00 do 17,30 hodin. Bližší informace získají zájemci na telefonním čísle 775 702 851 nebo 474 651 079.