e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Litvínově nebudou jezdit tramvaje

publikováno: 29.7.2011, kategorie: Zajímavosti, autor: Oldřich Urban

Sdílet: facebook twitter google+

V pondělí 1. srpna začne v Litvínově výluka tramvají. Nebudou jezdit od nádraží až na konečnou u Citadely. Výluka potrvá do 12. srpna večer. Využít můžete náhradní autobusy.

"Tramvaj bude po dobu výluky jezdit pouze po trase Litvínov, nádraží – Most. Ve zbývajícím úseku tramvaje nahradí autobusy. Náhradní autobusový provoz bude veden z Litvínova, nádraží, pozor! do Valdštejnské ulice, kde staví ve stanici nám. Míru, dále odbočí do ulice Ruská a pokračuje ke Krušnohorské poliklinice, kde je zastávka náhradní dopravy, Žižkovou ulicí jede dále do stanic Technické služby, Zimní stadion, odtud ulicí S. K. Neumana a ulicí Podkrušnohorskou do stanice Litvínov, Citadela (zastávka linky č. 13 směr Loučná). Nástup cestujících směr Most bude ve stanici rychlodráhy. Zpět pojede po stejné trase. Přestup cestujících bude v Litvínově, nádraží. Autobusy budou odjíždět ze stanoviště linek č. 6, 14, 15 a 27. Vozidla budou označena číslem linky 1, 3 nebo 4 a cedulí Náhradní autobusová doprava," informovala Margita Chalásová z litvínovské radnice.

Důvodem výluky je orava tramvajové trati ve Smetanově ulici. S problémy proto musí počítat také řidiči, kteří tudy budou projíždět auty.