e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Karlovarský festival míří do českých kin

publikováno: 29.6.2020, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Zrušený filmový festival v Karlových Varech nabídne milovníkům filmů skvělou alternativu v podobě promítání v téměř stovce českých kin. V rámci unikátní přehlídky Tady Vary ve vašem kině, kterou připravil organizační tým MFF Karlovy Vary, uvidí diváci 16 filmů. Od 3. července se bude promítat v Mostě, Teplicích, Chomutově, Jirkově a Kadani.

Netradiční filmová přehlídka bude trvat od 3. do 11. července. Na každý den, kromě zahajovacího a zakončovacího dne, vybralo programové oddělení karlovarského festivalu dva snímky. Každý z vybraných filmů bude mít pouze jedno exkluzívní představení, které proběhne ve všech zúčastněných kinech ve stejný okamžik. Představení budou koncipována ve festivalovém duchu, budou doplněna úvody přenášenými do sálu i participací tvůrců prostřednictvím komunikačních kanálů. 

"Do výběru zařadili dramaturgové výrazné snímky, které zaznamenaly mimořádný ohlas na festivalech od loňského podzimu do letošního Berlinale," poznamenal Petr Král z mosteckého Kosmosu. Na plátnech kin budou vůbec poprvé v Evropě uvedeny tři tituly z letošního festivalu Sundance: poutavé atmosférické drama Luxor režisérky Zeiny Durry, tajemstvím obestřený mexický thriller Bez zvláštních znamení debutantky Fernandy Valadez a Tajný agent, originální mix špionážní komedie a observačního dokumentu chilské filmařky Maite Alberdi. Česko-slovenský film bude reprezentovat dokument Meky.

Která kina v regionu filmy nabídnou? Kromě už zmíněného kina Kosmos v Mostě také kino Svět v Chomutově, kino Jirkov, kino Hvězda Kadaň a multikino Premier Cinemas v Teplicích. Podrobný program a upoutávky na filmy najdete na www.kviff.com.