e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 1. až 3. července

publikováno: 29.6.2016, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Prázdniny jsou tady a s nimi bohatý víkendový program pod širým nebem. Co třeba večerní projížďka po safari? Film v letním kině? Pohádka v klášterní zahradě? Tanec na zámeckém nádvoří? Koncert na dvorku? Umělecké sympozium na hradě?

Letní kino
Začátek prázdnin je ideální příležitostí vyrazit do letního kina. Podívejte se do rubriky Kalendář akcí, kde najdete přehled všech letních kin v regionu s jejich programem. Poslední červnový den začalo promítat kino v Litvínově, už od začátku měsíce můžete navštívit žatecké nebo klášterecké letní kino.  V pátek začne promítat kino na koupališti v Duchcově a vee středu 6. července letní kino v Chomutově.

Potlach u Stráníků
Druhý červencový den můžete prožít v Kalku v Krušných horách, kde se koná už šestnáctý Potlach u Stráníků. Program bude probíhat na kozí farmě a klubu U Drexlerů čp. 13, vstupné 120 Kč, parkování a stanování zdarma. Hrají Šedifka a přátelé, EKGM, Čáry máry, Sekvoj, Chrpa, Přelet MS, Větrno, Janek Eret trio a samozřejmě Stráníci. Program startuje v 15,00 hodin.

Františkánské léto
V zahradách Františkánského kláštera v Kadani začíná pravidelný prázdninový program. V neděli 3. července od 14,00 hodin hraje country kapela MaraCas a od 16,00 hodin uvidí děti pohádku Slepičí zázraky, vstup je vždy 30 Kč, doprovod – v prvním případě dětský, v druhém dospělý, zdarma. Nedělní program se bude opakovat každé dva týdny, najdete ho v Kalendáři akcí.

Večerní safari
V chomutovském zooparku zase startují večerní jízdy Safari Expresem. Odjíždět budou každý pátek a sobotu až do konce srpna vždy ve 20,15 hodin ze zastávky před restaurací Tajga. Jízdenka stojí 80 Kč pro dospělé a 50 Kč pro děti, informace a rezervace na tel. 474 629 917.

Sympozium na hradě
Od 2. do 9. července uvidíte v areálu Horního Hradu nejednoho umělce a uměleckého řemeslníka! Na tradičním sympoziu se sejdou řezbáři, kamenořezači, šperkaři, malíři a další a budou tvořit po celý týden a vy jim můžete koukat pod ruce a sledovat, jak je múzy políbily! Hotová díla pak v sobotu 9. července vystavena a vše zakončí kulturní program a noční prohlídka.

Kašpárkovo Pidluke
Pod neobvyklým názvem se skrývá výstava, která se v sobotu 2. července otevře v prostorách historické radnice na náměstí 1. máje v Chomutově. Uvidíte loutky a loutková divadla z let 1850 až 1950 ze sbírky Marie a Pavla Jiráskových. Vernisáž a workshop Loutkování s Nazdárkem v 10,00 hodin.

Večer pod lampiony
Zatančit si na nádvoří zámku? Možné je to v Klášterci nad Ohří, kde vás v pátek 1. července od 18,00 hodin čeká zábavný pořad plný nejznámějších hitů od 60. až po současnost s Tomášem Bartákem a Danou Vajcovou. Vstupné 50 Kč.

Páteční dvorky
Dvorek Městské knihovny v Lounech bude pravidelně v létě rozeznívat hudba. Páteční dvorky zahájí v pátek 1. července domácí kapela Paralet. Začátek ve 20,00 hodin, vstupné 50 Kč.

Staré fotky
V pátek 1. července se v Jáchymově poprvé roztočí Kolo příběhů – dřevěný model důlního kola s medailony zajímavých jáchymovských osobností. Program bude součástí vernisáže výstavy starých pohlednic a fotografií, která se otevře v přízemí jáchymovské radnice. Zároveň s vernisáží výstavy bude pokřtěna kniha 500 let Jáchymova. Začátek v 17,00 hodin.

Británie v Peruci
V Galerii U Plazíka v Peruci se otevírá nová fotografická výstava. Zavede vás na sever Velké Británie, do oblasti souostroví Vnitřních Hebrid, kde krajina dosud neztratila svůj divoký ráz i poetiku dávných časů... Vernisáž fotografií Tomáše Tyburce se koná v sobotu 2. července ve 14,00 hodin a výstavu si v perucké galerii můžete prohlédnout do konce prázdnin vždy o víkendech od 10,00 do 17,00 hodin. 

Výstava bonsají a ptáků
Letní výstava bonsají začíná v sobotu 2. července na nádvoří zámku v Libochovicích. Pořádá ji zde každý rok Bonsaj klub Libochovice. Máte možnost shlédnout ukázky tvarování nebo si nějakou bonsaj a suiseki koupit. Výstava bude k vidění do 10. července vždy od 10,00 do 17,00 hodin. Zároveň můžete navštívit i zámecký skleník, kde probíhá až do 6. července výstava exotického ptactva.

Prohlídky s komornou
Na dva sváteční dny 5. a 6. července připravuje zámek Stekník na Žatecku netradiční prohlídky, které budou zaměřené hlavně na dětské návštěvníky. Rokokovým zámkem, který prochází postupnou rekonstrukcí, je bude provázet komorná Márinka. Děti čeká hledání ztraceného pokladu podle tajenky. Prohlídky budou probíhat po oba dny od 10 do 16.30 hodin.

Cesta proti bolesti
V pátek 1. července startuje v Jirkově další ročník charitativního projektu Cesta proti bolesti. Přijďte si prohlédnout město z věže, projít pohádkovou trasu jirkovským sklepením nebo si poslechnout koncerty a přitom přispět na dobrou věc. Podrobnosti o akci, která začíná v půl čtvrté, se dočtete zde

Svatojánská noc
Všichni elfové, skřítci a víly jsou zváni v pátek 1. července na Svatojánskou noc, kterou v parku Václava Havla v Litoměřicích chystá Sváťovo dividlo. Čekají vás divadelní vystoupení, soutěže s pohádkovými bytostmi, večer živá hudba a opékání buřtů. Začátek v 15,00 hodin .

Otevření Mikulovické brány
V pátek 1. července se v Kadani otevře další památka – Mikulovická brána. Přístupná bude již od 10,00 hodin, malá slavnost s trubači vypukne v 17,00 hodin. Kdy a jak věž navštívit se dočtete v článku. 

Sezóna v Pátku
Návštěvnickou sezónu zahájí v pátek 1. července koncertem zámek v Pátku na Lounsku. Slavnostní otevření sezóny začíná v 16,00 hodin a vystoupí například žesťový kvintet Jaromíra Laksy. Zámek nad řekou Ohří bude otevřen celé prázdniny vždy o víkendu.

Foto: Podkrušnohorský zoopark Chomutov.