e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutovští studenti dostali Cenu Ď

publikováno: 29.6.2012, kategorie: Vzdělávání, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Výroční cenu Ď nebo-li dík za pomoc neziskovým organizovacím získala Střední škola energetické a stavební Chomutov. Z velkého finále, které se konalo v pražském Národním divadle, si odnesli zdejší studenti cenu za své aktivity ve prospěch Podkrušnohorského zooparku v Chomutově.

"Výroční ceny Ď vyhlašuje pořadatel projektu Richard Langer. Své mecenáše a dobrodince do krajských kol nominovali ředitelé divadel,  nemocnic, zoologických zahrad, představitelé nadací a dalších charitativních organizací, producenti kulturních akcí i občané," vysvětlila Martina Pelcová z Podkrušnohorského zooparku. Výherci krajských kol pak soupeřili o cenu Grand prix Ď 2012. O pořadí v celostátním kole rozhodovalo osmičlenné Kolegium.

Střední škola energetickou a stavební Chomutov obdržela Cenu Ď pro mecenáše zoologických zahrad ČR. Školu nominoval Podkrušnohorský zoopark Chomutov. "S vedením školy spolupracujeme už řadu let. Studenti pod vedením pedagogů dokáží opravit a zrenovovat i mnoho desítek let staré sekačky, pluhy, mlátičky či sečky tak, že mohou být umístěny do expozice a vzbuzovat zasloužený zájem návštěvníků,“ uvedla ředitelka zooparku Iveta Rabasová. „Tímto způsobem nám nezištně pomáhají již řadu let a za to jim patří velký dík,“ dodala.