e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend – 1. až 3. července

publikováno: 29.6.2011, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

První prázdninový víkend bude patřit hlavně dětem. První prázdninové dny mohou oslavit v pohádkovém lese, na stezce odvahy nebo s princeznou na zámku. Nechybí ale ani koncerty a festivaly pod širým nebem. Pozor, některé tipy už na tuto středu a čtvrtek!

Pětiletka statutárního města
Na Náměstí 1. máje v Chomutově se bude ve středu 29. června slavit uplynutí 5 let, kdy se Chomutov stal statutárním městem. Oslava začíná v 16,00 hodin. Na programu jsou soutěže měst v netradičních disciplínách i soutěže pro děti. Ty jistě potěší i malování na obličej, ukázky policejní práce či pouťové atrakce. Od 20,00 hodin na náměstí zahraje kapela Čechomor.

Pohádkový les
Hned další den, ve čtvrtek 30. června, mohou všechny děti vyrazit do pohádkového lesa. Najdou ho v parku u Městského divadla v Chomutově. Podrobnosti o pohádkovém začátku prázdnin v článku Renaty Malíkové.

Maskotí show a vernisáž
Ve čtvrtek 30. června od 15,00 do 17,00 hodin mohou děti oslavit konec školního roku při Báječné maskotí show v nákupním centru Central Most. Děti se pobaví u vtipných scének a hudebních vstupů školáka Albertíka, který je provede celým pořadem, zasoutěží si o hodnotné ceny v Albertíkovo soutěžním městečku. Pro dospělé je na 17. hodinu připravena vernisáž výstavy fotografií Jana Hodače, kterou doprovodí mostecká kapela ZDARR. Na výstavě budou představeny fotografie z projektů Hory Doly, Město Most, Jezero Most, Nature Beauty a další. Výstava bude probíhat po celý červenec a srpen.

Stezka odvahy
V sobotu 2. července večer se mohou děti vydat na Stezku odvahy v Droužkovicích na Chomutovsku. Start je na místním koupališti v deset hodin večer. Procházet budou mezi různými strašidly, hororovými postavami a ne zrovna přívětivými pohádkovými bytostmi. Děti do 14 let obdrží za svoji odvahu svítící náramek a sladkou odměnu.

Zumba na aquadromu
Mostecký aquadrom přivítá prázdniny s Tanečním studiem K. Hlaváčikové a kurzy zumby. Program začíná ve venkovních prostorách koupaliště 1. července od 10,00 hodin. Až do 17,30 hodin vám cvičitelé představí různé druhy oblíbeného cvičení zumba a také powerjogu. Vstupné se platí jako běžně na koupaliště.

Benedikt Fest
V areálu tenisových kurtů v Mostě na Benediktu se 1. července od 18,00 hodin koná blues, bluesrockový a jazzový festival. Hrát budou kapely Tone Down, Bernard Band, 4 Bristols, Blues No More a host, Dvořák + Pazderka Blues. Vstup 100 Kč, konec programu v deset hodin.

Zpívající právník
Další zajímavý koncert pod širým nebem se koná v Mostě na hradě Hněvín. V neděli 3. července od 19,00 hodin zazpívá své vtipné písničky z právní praxe JUDr. Ivo Jahelka. Vstupné v předprodeji 100, na místě 120 Kč.

Bonsaje a ptáci na zámku
Tradiční výstava bonsají na nádvoří státního zámku Libochovice na Litoměřicku začíná 2. července a potrvá až do následující neděle. Od neděle 3. do úterý 5. července si můžete prohlédnout také zpřístupněné zámecké skleníky. Jejich prohlídku doplní výstava exotického ptactva v prostorách zámeckých skleníků.

Poleradské slavnosti
V sobotu 2. července se v Poleradech na Mostecku na místním hřišti konají tradiční Poleradské slavnosti spojené s vernisáží řezbářských děl, fotbalovým a volejbalovým turnajem. Program začíná v 9.00 hodin. Děti se mohou těšit na loutkové divadlo,jízdy na koni, dospělí na country hudbu, vystoupí taneční skupina Šmrnc, Kladenská helingonka a Abba Revival. Zábava pod širým nebem se skupinou Replay potrvá do dvou do rána. Řezbářské sympozium začalo již 27. června.

Na prázdniny s princeznou
Tajemným duchcovským zámkem děti provede krásná princezna a zažijí přii tom spoustu překvapení. Speciální oživené prohlídky zámecké expozice pro nejmenší se konají 30. června v 15:00, 16:00, 17:00 hodin. Rodinné vstupné 350 Kč.

Klášterecké hudební prameny
V pátek 1. července začíná v Klášterci nad Ohří hudební festival, zasvěcený houslím. Až do desátého máte možnost navštívit řadu koncertů a konají se také houslové kurzy. Více se dočtete v článku.

Výstavy
Kino Hvězda v Kadani otevírá prostory kinokavárny výstavám. Pilotní projekt s názvem … a nějak se začít musí! je postaven na spolupráci kina Hvězda a Galerie umění Karlovy Vary – pobočka Letohrádek Ostrov. Výstava filmových plakátů studentů oboru Užitá fotografie a média Střední průmyslové školy keramické a sklářské v Karlových Varech startuje sérii výstav zaměřených na studenty výtvarných škol. Vernisáž se koná ve středu 29. června v 18,00 hodin v kinokavárně kina Hvězda. Výstava potrvá do 30. srpna.
Od flejků k lebce je výstava fotografií Ilji Pospíšila ze Židovic na Lounsku, na které představí své dva na sobě nezávislé projekty Úhly (Angles) a Paintbalovka (The Paintball Rifle). Vernisáž výstavy proběhne v Galerii U Plazíka v Peruci na Lounsku 2.července ve 14,30 hodin. Výstava bude přístupná až do 28. srpna vždy o víkendech od 10,00 do 17,0 hodin. Možnost i dalších návštěv mimo tuto dobu (po domluvě, popř. Zazvonění).
Výstava fotografií Jana Saudka se otevře v galerii Kryt v Klášterci nad Ohří v úterý 5.  července od 17,00 hodin. O hudební doprovod se postará Jaroslav Svěcený, který právě v těchto dnech vede klášterecký hudební festival. Součástí bude výstava obrazů Jana Saudka v hotelu Bohemia Excellent.