e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Harry Potter odstartuje letní sezónu na Klínech

publikováno: 29.5.2017, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

První červnový víkend zahájí letní turistickou sezónu krušnohorský sportovní areál Klíny na Litvínovsku. Chybět by tam neměli všichni obdivovatelé hrdinů knih Joanne Rowlingové. Zajímá vás jaké novinky chystá areál Klíny na letošní léto? Jak si užít prázdniny v horském středisku? A kdy přijede Harry Potter?

kliny_kurty.jpgLetní sezóna na Klínech začíná první červnovou sobotu 3. 6. Tento víkend by se do hor měli vydat nejen milovníci aktivního sportu, ale i fanoušci Harryho Pottera. V neděli 4. června totiž Sport areál Klíny chystá tématický den, během kterého se budete moci třeba vyfotit s postavami ze známého příběhu a bude se samozřejmě také kouzlit. Program začíná v 11,00 hodin a vstupné 100 Kč pro dospělé a 80 Kč pro děti od 6 let zahrnuje i jízdné na lanovku.

V letošním kalendáři akcí na Klínech nechybí po loňském úspěchu akce Strašidelná lanovka a Pohádková lanovka. Noční dobrodružná stezka odvahy nazvaná Strašidelná lanovka vypukne 5. srpna. „Připravili jsme dva okruhy, aby se mohli zúčastnit všichni. Děti a slabší povahy mohou projít stezku ještě za světla a odvážlivci se mohou vydat na druhý okruh, který bude delší, strašidelnější a použijí se u něj i světelné efekty,“ prozradila k programu Šárka Ramešová z agentury ZIMLET Klíny, která se na Klínech stará o zábavu a sportovní vyžití dětí i dospělých. Pokud víte o dětech, které mají rády pohádky, plnění úkolů a soutěže, neváhejte jim říct o Pohádkové lanovce, která se koná ke konci letní sezóny 30.září. Stejně jako v loňském roce chystá agentura pro děti příměstské tábory, které umožňují rodičům pracovat, zatímco jejich děti tráví čas na čerstvém horském vzduchu. Pro letošní rok otevřela agentura čtyři prázdninové termíny, které najdete zde.

kliny_kolobezky.jpg

Sport areál Klíny je ale místo, kde si zábavu najde celá rodina, nejen děti. Vyhovovat bude zejména aktivním a sportovně založeným turistům, ať už na celou dovolenou, relaxační víkend nebo jen sobotní výlet. Sjezdovky totiž ožívají i bez sněhu – stačí si půjčit terénní koloběžku nebo horské kolo a sjet si některou z připravených sjezdových tratí. Bikepark na Klínech disponuje tratěmi třech obtížností, takže je vhodný pro všechny věkové a výkonností kategorie. Všechny trasy Bikeparku končí u nástupiště čtyřsedačkové lanovky, která vás spolu s kolem nebo koloběžkou vyveze zpátky. Od začátku června do konce září je lanovka v provozu každý víkend od 10,00 do 18,00 hodin a během letních prázdnin je v provozu i v pátek. 

kliny_letni_tabor.jpgBěhem provozu, nebo po domluvě v týdnu, je možné vyrazit do lanového parku, který nabízí 18 překážek ve výškách od tří do pěti metrů a vhodný je už pro děti od 135 cm. Na místě vám zapůjčí veškeré vybavení a chcete-li, doprovodí vás i instruktor. Ve Sport areálu Klíny můžete vyzkoušet také lezení na umělé stěně s instruktorem. Mají dokonce dvě lezecké stěny, jednu venkovní a druhou vnitřní. Pro vyznavače sportovních her jako je tenis, fotbal, volejbal apod. je k dispozici venkovním osvětlené hřiště a v případě nepříznivého počasí se můžete ukrýt do sportovní haly, která je moderně vybavena.

Pokud se vám zdá nabídka Klínů na jeden den příliš široká, využijte možnosti ubytování v komfortním hotelu Emeran, který je vybaven fitness centrem a saunami. Výbornou kuchyni a krásný výhled z terasy na horské panorama nabízí zdejší restaurace.

Jak si na Klínech a v Krušných horách zpestřit prázdniny vám poradí v recepci hotelu nebo hledejte tipy v našem Speciálu Léto v Krušných horách.

P.I.