e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kam na čarojdějnický slet?

publikováno: 29.4.2010, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Letošní filipojakubská noc, kdy se v českých zemích tradičně pálí čarodějnice, připadá na pátek, a tak se většina oslav koná v jeden jediný a ten správný den – právě 30. dubna. Pozveme vás hned na dva hrady, na mnoho soutěžních klání a sletů.

Droužkovice
Droužkovický slet čarodějnic se koná již podesáté v pátek 30. 4. od 17,00 hodin. Registrace čarodějnic do soutěží začíná o půl hodiny dříve. Soutěži se bude nejen o miss, missis a missáka čarodějnice, ale také O nejkrásnější koště či samolet"a "Miss sympatyje. Od 20,00 hodin hraje v hospodě U Hřiště skupina Ametyst.

Duchcov
30. 4. od 15,00 do 18,00 hodin se budou čarodějnice pálit na zahradě DDM Duchcov. Připraveny jsou pro děti samozřejmě soutěže, ale také běžecké závody, čarodějnická hudba, soutěž o nejhezčí kostým.

Horní Hrad
Páteční večer můžete prožít na tajemném Hradě Hauenštejn nebo-li Horním Hradě u Stráže nad Ohří. Program potrvá od šesti večer do půlnoci a provede vás jím Pouliční divadlo Viktora Braunreitera. Dále se můžete těšit na taneční skupinu Romance, historickou hudbu v podání Gothic Teufel, ohnivé divadlo Ignis a samozřejmě čarodějný karneval se soutěží o nejlepší čarodějnici. Novinkou je hromadné vypuštění lampionů přání.

Hasištejn
Další hradní pozvánka je z Hasištejna na Chomutovsku, kde se pálení koná 30. dubna od 17,00 hodin. Hrát bude kapela Countryrodeo.

Chomutov
Podkrušnohorský zoopark v Chomutově přichystal pálení na 30. dubna od 16,00 hodin na statku domácích zvířat. Soutěžit se bude o nejhezčí masku, připraven je program hlavně pro děti včetně táboráku a opékání buřtů. Chybět nebude ani tradice stavění májky.
Slet čarodějnic pořádá Dům dětí a mládeže Chomutov v pátek od 16,00 hodin. Každoroční rej čarodějnic je určen všem nadpřirozeným bytostem typu babizna, ježibaba, čarodějnice. Při dobrém počasí se budou opékat buřty.

Jirkov
Pálení čarodějnic se bude konat na koupališti Červený hrádek, v pátek od 16,00 hodin. Od 15,00 hodin vyjde městem průvod, sraz je u DDM Paraplíčko. V programu jsou kromě tradičního reje a volby nejkrásnější čarodějnice i šermířské ukázky, vystoupení dětí z kroužku aerobiku, o hudbu se postará skupina naVoko.

Most
Centrum volného času v Mostě připravilo pro všechny čarodějnice a čaroděje od 15.30 hodin „Čarodějnickou“ stezku v areálu koupaliště pod Resslem. Slet všech čarodějnic a ostatních příznivců pak bude zahájen v 17,00 hod. u koupaliště na Resslu. Soutěžit se bude o nejlepší pometlo, převlek a vyrobenou čarodějnici.

Žatec
Čarodějnický rej se koná ve vojenském prostoru K 500 v pátek. Začíná se však na náměstí Svobody v 16,30 hodin, kde se seřadí průvod a vydá se k vojenskému prostoru. Tam v 18,00 hodin začíná volba miss, rej čarodějnic, soutěže pro děti, projížďky na koních a také zapálení hranice a upálení čarodějnice O hudbu se postará Funny Orchestra a DJ Karel Fiala.