e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Winter Trial v Krušných horách se pojede až v březnu

publikováno: 29.1.2019, kategorie: Sport, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

Mototuristická jízda Winter Trial, která měla odstartovat z polygonu mosteckého autodromu v minulou neděli, se pojede až v březnu. Přesun na pozdější termín vyplynul z ankety mezi posádkami. Stále ještě zbývají poslední volná místa, termín bude upřesněn. Kromě jízdy Krušnými horami čekají posádky i prohlídky flájské přehrady nebo bílinských lázní.

„Většina z posádek vyjádřila obavy, že vzhledem k trase vedoucí po silnicích Krušných hor a současným nízkým teplotám a hrozícím sněhovým závějím bude bezpečnější počkat na příznivější klimatické podmínky. Tomu rozumíme, návrhu jsme pochopitelně vyhověli. Přesné datum a čas startu oznámíme všem přihlášeným účastníkům s dostatečným předstihem,“ uvedl obchodní manažer pro sport společnosti Autodrom most Jakub Krafek. 

Upozornil, že volná místa ještě jsou, zájemci se tak mohou zaregistrovat zde, kde se dozvědí i více informací o mototuristické jízdě. „Měli by si ale pospíšit, kapacita je omezená. Čím dříve se posádky přihlásí, tím větší mají šanci se zajímavé akce zúčastnit,“ doplnil Krafek.

Winter Trial pro dvoučlenné posádky patří mezi zážitkové akce zaměřené na zdraví prospěšné či poznávací aktivity s důrazem na bezpečnost. Akci pořádá mostecký autodrom jako premiéru. „Mířili jsme tentokrát na skupinu našich příznivců, kteří jsou vášnivými motoristy, ale už se nepotřebují prohánět po silnicích závratnou rychlostí. Naopak je baví poznávat nová zajímavá místa, stavby či scenérie,“ vysvětlil manažer.

Po startu z polygonu se posádky vydají na silnice v Krušných horách, na stanovené trase je čekají zastávky u architektonických či historických zajímavostí. „Prohlédnou si s odborným výkladem přehradu na Flájích, zajímavá bude určitě i exkurze do bílinských lázní Kyselka,“ upřesnil Jakub Krafek.

Trasa poznávací jízdy po horských silnicích při dodržování dopravních předpisů podle připraveného itineráře měří zhruba 150 kilometrů. Po startu z polygonu vede do Mostu a poté přes Klíny, Moldavu, Krupku, Chabařovice a Bílinu zpět do Mostu a na polygon. Ihned po startu ještě před opuštěním areálu polygonu si zájemci mohou vyzkoušet pár ostrých kol.

„Původně to mělo být na malém okruhu polygonu. Posun termínu ale nejspíš umožní, že si posádky vyzkoušejí přímo závodní dráhu, kde se v sezoně prohánějí závodní speciály. Navíc si užijí jako jedni z prvních zcela nového asfaltového povrchu. Starý a již nevyhovující jsme odstranili, pokládka nového závisí na počasí. Věřím ale, že do března bude okruh opět plně v provozu,“ dodal Krafek.