e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kláštereckou galerii zaplní v únoru ženská krása

publikováno: 29.1.2017, kategorie: Výstavy, autor: Vlasta Fišrová

Sdílet: facebook twitter google+

Krásné výrobky ženských rukou vystřídá na přelomu ledna a února sbírka fotografií ženské krásy. Střídání se v galerii Kryt v Klášterci nad Ohří uskuteční ve čtvrtek 2. února od 17,00 hodin při vernisáži fotek Milana Martinka.

Milan Martinek je rodák z Ostrova u Karlových Varů, kde žije celý život. Řadu let učil na ostrovském gymnáziu a třináct let působil na této škole jako ředitel. Od roku 2014 pracuje jako ředitel Městského zařízení sociálních služeb v Karlových Varech, kde má na starost Domovy s pečovatelskou službou a Domov pro seniory. 

Autor fotografuje s nástupem digitální fotoaparátu již 15 let a fotografie je tak vedle hudby, filmu, knih a sportu jeho dalším koníčkem. 

Hlavním tématem jeho fotografií je především česká, ale i zahraniční krajina. Rád fotí i zátiší a v poslední době si také vyzkoušel focení aktů portrétů a aktů. 

Fotografie krajin a zátiší vystavoval v Oranžerii Václava Havla v Ostrově, v Galerii U Vavřince v Chodově u Karlových Varů, v Galeri Ja.Ro. ve Vejprtech, v Galerii Kryt v Klášterci nad Ohří, v Galerii Nejdek a v Lázních Jáchymov. Současně jsou některé jeho fotografie vystaveny na společné výstavě aktů, kde toto téma ztvárňují fotografové – účastníci workshopů KontAKTfota v Galeri G4 v Chebu. 

Při fotografování aktů se autor snaží ukázat ženské tělo v jeho přirozené kráse. Fotografie jsou jen mírně stylizované v jednoduchých kulisách, bez rušivého pozadí, aby diváka od vnímání estetiky ženského těla nic neodvádělo a nerušilo. 

Současná výstava Krajkové snění potrvá do 31. ledna, fotky Milana Martinka budou k vidění do konce února.